Barion Pixel
A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

money-transactions

3 módszer az immunrendszer erősítésére

Cikkünk egy kényes egyensúlyról szól, mégpedig az immunrendszered egyensúlyáról, valamint arról, hogy mi az a 3 természetes módszer, amivel te magad is minden nap tehetsz az immunrendszered védelméért.

Milyen természetes módszerek vannak, amik segítik a szervezetünk immunitásának megerősödését? Mielőtt erre válaszolnék, nézzük meg, mit értünk immunrendszer alatt!

Az egészséges immunrendszer támogatása és fenntartása sokkal bonyolultabb dolog, mint azt 100 éve hitték. A te immunrendszered is egy igen okos és összetett műszer, hiszen felismeri /mert megtanulta születése óta/, hogy milyen kórokozókat kell leküzdenie ahhoz, hogy ne betegedjél le, vagy ha igen, akkor a betegség után hogyan regenerálódj minél hamarabb.
3 módszer az immunrendszer erősítésére
 

Az immunrendszer erősíthető!

Jó hír, hogy az immunrendszerünk tanítható! Már a születésünk alatt is, de utána is folyamatosan tanulja és sajátítja el a különféle kórokozók és mikrobák általi találkozásokat az immunrendszerünk, hogy aztán ezeket elraktározva, amikor újra szüksége lesz rá, már másodjára, akkor könnyedén megbirkózzon velük, hiszen ekkorra már az immunrendszerünk a birtokában lesz azoknak a védelmi eszközöknek, amikkel képes minket egészségesen tartani és legyőzni a számunkra veszélyes baktériumokat, vírusokat.

Az immunrendszer sejtekből, szövetekből és szervekből álló nagy család, amely védelmet nyújt a szervezetünket ért idegen behatolók és anyagok ellen. Mivel az immunrendszer a testünk hadserege, és az immunrendszert alkotó T és B sejtek, valamint a limfociták a mi katonáink, amik megvédik a szervezetünket a betegségektől, ezért jó tudni pár dolgot a működésükről.
Az immunrendszernek két típusa van:
  • Veleszületett immunrendszer
  • Adaptív, vagyis szerzett immunitás
A veleszületett immunrendszer egy adott, genetikai dolog, ami a születésünk, fogantatásunk pillanata óta velünk van és az első védelmi vonalat adja az immunrendszernek, míg az adaptív, vagyis a szerzett immunitás egy sokkal kifinomultabb védekezési rendszert ad a testünknek életünk folyamán.

Ha az immunrendszer nem képes megkülönböztetni a saját immunsejtjeit a kórós sejtektől, akkor pusztítóan reagál a saját egészséges sejtjeire és ezzel létre is jön az autoimmun betegség, amely korunk egyik legrosszabb és leggyorsabban terjedő betegségei közé tartozik. Lásd például: lupus, bél -és bőrbetegségek vagy sclerosis multiplex.

Fontos tudni, hogy a betegségek kezdeti tünetei, mondjuk láz, sokszor csak az immunrendszer válasza és nem kell erőszakkal lenyomni azt, hiszen azzal többet ártunk, mint használunk hosszú távon az immunrendszerünknek. Egyébként az immunrendszer jelzései igen sokrétűek, ezért légy résen, ha valami szokatlan változást veszel észre magadon.

Ahhoz, hogy az a sok különböző kórokozót, vírust, betegségeket, vagy akár egy hosszan tartó stresszt leküzdjön az immunrendszerünk, és ne alakuljanak ki autoimmun betegségek, leterheltségek, elnyúló megbetegedések vagy addig nem tapasztalt allergiás reakciók, netán más, a szervezetünket gyengítő tünetek, elengedhetetlen ennek a 3 módszernek a betartása.

1. Próbáld a stresszt minimális szintre csökkenteni.

Ha krónikusan, vagyis hosszú ideig ér minket stressz, akkor ez növeli a mellékvese hormon, a kortizol, valamint az adrenalin és más stresszhormon szintjét, ami egy idő után károsan hat az immunrendszerre, vagyis előbb-utóbb megbetegszünk.

Szorongás, depresszió, pánik: immunrendszert gyengítő hatásuk jelentős, próbálj megoldást találni a csökkentésükre.

Tippünk: A meditáció, a jóga, a légzés terápia mind-mind egy tudatos életmód részei, ahol a tudat lenyugtatásával és tudatos, koncentrált használatával érnek el látványos sikereket. Mindezeket otthon is csinálhatod, ingyenesen, oktató videók tömegei vannak fent a neten, vagyis ez ne legyen kifogás az immunrendszered erősítése kapcsán! Garantálom, hogy ha elkezdesz meditálni vagy jógázni, rájössz: Az életet nem túlélni, hanem megélni kell és ennek a legtermészetesebb módja a befelé fordulás és relaxáció. De segítségül hívhatsz olyan természetes étrend-kiegészítőket is a stressz enyhítésére, mint például a BioXan.
 
 

2. Az immunrendszert hosszú távon becsapni nem lehet.

Ha sok a hozzáadott cukor, a tartósítószer, a glutén, a sok finomított szénhidrát, az állati zsiradék, a kémiai anyag, valamint pia és cigi az ételedben, szinte garantált az immunrendszer gyengülése, ami az általános egészségi állapotodat rontja és emellett fokozzák az immunrendszer gyulladási faktorait, mint például a TNF-alfa és a C-reaktív fehérje, vagyis a CRP.

Ezeket az értékeket egy egyszerű vérvétel során az orvosod is látni fogja és ha emelkedett a szintjük, akkor ő is egyből az immunrendszer zavarának az okát fogja keresni a testedben.

Jó tanács: egyél fele annyit, de az minőségi, természetes alapanyagból álljon és igyál kétszer annyit, ami elsősorban víz és tea (gyümölcsös is lehet vagy gyógynövényes, de cukor nélkül)

Támogasd meg az immunrendszer munkáját minőségi gyógynövény-komplexekkel, amik természetes módon, mellékhatások és kémiai szerek nélkül képesek stabilizálni, erősíteni az immunrendszer kibillenéseit. A rendszeresség a kulcs!

A mi módszerünk az immunrendszer erősítésére: https://www.myrobalanmed.com/betegsegek-a-tibeti-gyogyaszat-szerint/immunrendszer-erositese

3. Túl tiszta környezet = gyenge immunrendszer.

Tudjátok…ha a gyerek kiskorában nem eszi meg a fél homokozót és nem nyalja végig a boltok polcait, akkor nem nő nagyra! Legalábbis vidéken, 50 évvel ezelőtt, még ez a mondás volt napirendben.

És milyen igazuk volt a dédszülőknek! A túl steril, túl vegyszerezett, túl fertőtlenített élet és környezet nagyon könnyen megbetegíthet minket. Ilyen túlzottan tiszta környezetben az immunrendszerünk alig találkozik kórokozókkal, azaz nem lesz „megeddzve” akkorra, amikor harcba kell állnia, vagyis nő a kockázata annak, hogy az immunrendszerünk legyengül és nem alakul ki normális védelmi háló a szervezetünkben, amikor arra szükségünk lenne.


ÖSSZEGZÉS: A pozitív érzelmek, a kiegyensúlyozott lelki élet, a stressz csökkentése és helyes kezelése, a megfelelő mennyiségű napfény, alvás, gyógynövény komplexek használata napi szinten, mind-mind részei egy egészséges és egységes immunrendszernek.
Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák.
Tartalomhoz tartozó címkék: Immunerősítés

Keresés