A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A szoptatás fontossága a kisbabák életében

Amikor egy újszülött világra jön, az első hónapokban ideális esetben csak anyatejjel táplálkozik. Ez a lehető legtermészetesebb és legegészségesebb élelem számára, mely segít abban, hogy életerős felnőtté váljon. A szoptatás fontosságáról azonban mégsem lehet eleget beszélni, hiszen sokan még mindig nincsenek tisztában vele, hogy mekkora szerepet játszik a kisbabák életében, hiszen nem csak az éhség csillapításáról, hanem ennél sokkal többről szól.
A szoptatás fontosssága
 

Milyen nehézségek merülnek fel a szoptatás során?

Bár a szoptatás egy több évezrede fennálló, alapvető tevékenység az édesanyák számára, mégsem megy mindenkinél zökkenőmentesen. Egyes nőknél nem elég hatékony a tejtermelés, így a baba nem jut hozzá a számára megfelelő mennyiséghez. Emellett előfordulhat, hogy a csöppség túlságosan aluszékony, és már néhány percnyi szopás után álomba merül.

Ha az emlők túltelítődtek, akkor a bimbóudvar simává, a bimbó pedig feszessé és keménnyé válhat, ami megnehezíti, hogy a csecsemő megfelelően a szájába vegye. Az is előfordulhat, hogy a baba tagadja meg a szopizást, ilyenkor cumizavar vagy szopási sztrájk állhat a háttérben. Az okok tehát rendkívül szerteágazóak lehetnek, ám egyiket sem lehet figyelmen kívül hagyni, hiszen a szoptatás rendkívül nagy jelentőséggel bír a kisbabák életében.

Miért ne bagatellizáld el a szoptatás fontosságát?

Az anyatej minden olyan tápanyagot tartalmaz, amely segíti az újszülött fejlődését és gyarapodását. Az ily módon táplált babák ebben a korban alapozzák meg a későbbi egészségüket, emellett az anyatejben olyan immunanyagok is találhatóak, amelyek képesek megvédeni őket bizonyos betegségektől. Természetesen ehhez az anyukának is kiegyensúlyozottan és egészségesen kell étkeznie, hogy gyermeke valóban értékes táplálékhoz juthasson.

Ha szeretnél biztos lenni abban, hogy kisbabád valóban megfelelő mennyiségű és minőségű anyatejhez jut, akkor próbáld ki a Dohana kapszulát, amely egy tejserkentő gyógynövényes készítmény. A benne található 10-féle gyógynövény keveréke segít a tej mennyiségének növelésében, emellett enyhíti a csecsemő hasfájását, oldja a görcsöket, és az anyuka regenerálódásában is lényeges szerepet játszik.

A szoptatás fontossága bár nem elhanyagolható, de azért azt sem szabad elfelejteni, hogy az anyuka számára rendkívül megterhelő. Hiszen egy kisbaba ellátása alapvetően is fárasztó és kimerítő tud lenni, ám a tejképződés miatt az édesanya szervezetében csökken az ásványi anyagok szintje is. Ezeket pedig feltétlenül pótolni kell, hiszen így nem csak a csecsemő jut hozzá a megfelelő minőségű táplálékhoz, hanem az anyuka is egészséges és energikus lesz.

Ha ebben az időszakban is szeretnél gondoskodni a szükséges vitaminok beviteléről és az immunrendszered erősítéséről, akkor csomagjaink közül válaszd az Immun Komplexet, amely két különféle gyógynövényes készítményből áll.
Vitaminpótlás és immunerősítés szoptatás alatt
 

A szoptatás érzelmi hatásai

Amikor az édesanya elvonul egy csendes sarokba, hogy megetesse gyermekét, az egy nagyon bensőséges, meghitt kis szertartás, amely a táplálkozás mellett segít a szoros érzelmi kötődés kialakításában. A baba ilyenkor érzi az anyukája közelségét, és tudja, hogy biztonságban van. Ezért van az, hogy a babák néha akkor is szívesen szopiznak, amikor nem igazán éhesek, csak szükségük van az anyukájuk jelenlétére.

Ha szeretnél olyan egészséges és kiegyensúlyozott édesanya lenni, aki képes kihozni magából a maximumot, akkor nézz körül a további természetes étrend-kiegészítőink között is!
Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák.
Tartalomhoz tartozó címkék: szoptatás fontossága

Keresés