A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.
Menü

Bemutatkozás

Erdélyi Zoltán vagyok, a termékek megálmodója és összeállítója. Gyermekkorom óta érdekel a keleti gyógyászat, filozófia és egyéb művészetek. A tízes éveim elején fordultam a buddhizmus felé és 14 éves korom óta foglalkozom harcművészettel. Mindkettő az életem szerves részévé vált. A tantrikus - a teljességünkkel dolgozó, mint Test, Energia és Tudat - buddhista módszerek tanulmányozásán és gyakorlásán keresztül ismerkedtem meg előbb a buddhista gyógyászattal, majd a hagyományos tibeti medicina alapjaival. Kisgyermekkoromban voltak az első meghatározó élményeim a testünkben áramló energiákkal kapcsolatban, melyek természetes módon tereltek azok tanulmányozása, majd alkalmazása felé. Ezen energiák irányítását és különböző hatékony felhasználását legelőször a harcművészetekkel kapcsolatban a Shirayana Vajramutthi stílus vezetőjétől, Surjasampha Leányfalvi Attilától sajátítottam el, majd később az energia gyógyításra való felhasználását tanultam.


Tanulmányaim:

 • Bioenergetikát és az energia gyógyításra való felhasználásának alapjait az ukrán Mechkan Félixtől és Dr. Bíró Dénes orvos-bioenergetikustól tanultam.
 • tibeti gyógyászatba professzor Dr. Pasang Yonten Arya értékes tanítása által kerültem bevezetésre.
 • Dr. Nida Chenagtsang tibeti orvos átadási vonalán keresztül ismertem meg a hagyományos tibeti masszázst, és a juk-cso módszerét, ami egy speciális eszközzel végzett rezgésterápia.
 • Professzor Csögyal Namkhai Norbu rinpocsétől, majd Drukmo Gyal Dakini-től - aki Dr. Nida tanítványa – kaptam bevezetést a mantragyógyászatba.
 • A tibeti és mongol moxa (melegítéses terápiák), a tűzváza (köpöly) és az aranytű terápia módszereit Elio Guarisco-tól tanultam, akit Csögyal Namkhai Norbu rinpocse hatalmazott fel, hogy átadhassa ezeket a módszereket.
 • koreai reflexterápiát Árendás Lászlótól tanultam, aki ezen kívül bevezetett a fülakupunktúrába, és a szimbólumterápiába is.
 • Fülakupunktúrát tanultam Kis Violától is.
 • Schüssler-só terápiát Dr. Greskó Mariann homeopata orvostól tanultam. A felsoroltakon kívül tanultam még Bach-virágterápiát, fitoterápia.

A tibeti gyógyászat teljes mértékben holisztikus elveken alapuló rendszer, ami a gyógyuláshoz vezető folyamatot négy részben szabja meg, melyek  a következők:

 1. az alkatnak megfelelő helyes táplálkozás, 
 2. a zavaró környezeti és lelki tényezők csökkentése,
 3. a leginkább növényi alapú gyógyító szerek használata
 4. és az ún. külső terápiákkal történő kezelések, melyek között található a masszázs, a köpöly, a moxa, az akupunktúra, a borogatások és terápiás fürdők. 

Ahhoz, hogy a lehető leggyorsabb eredményt tudjuk elérni, alkalmaznunk kell mind a négy terápiás ágat. Amennyiben nincs mód a teljes terápiás ösvény alkalmazására úgy csupán a gyógyító szerek szedésével is nagyon jó eredményeket, gyors javulást és teljes gyógyulást is elérhetünk, viszont ebben az esetben tisztában kell lennünk, hogy ez több időt vesz igénybe.

Évek óta tanulmányozom a tibeti gyógyászat gyógyszerkészítési elveit, és már az első pillanattól csodálattal töltött el az a rendkívül mély tudás, mely a gyógynövényeket nem csak hatóanyagukat, hanem ízüket és energetikájukat figyelembe véve egészen egyedi módon állítja össze a legerősebb szinergizmussal a készítményeket.

Az első készítmények, melyeket összeállítottam úgynevezett csülenek voltak, melyek olyan különleges erővel bíró pirulák, melyeket a tibeti tantrikus hagyomány leginkább a gyógyító-, fiatalító- és az úgynevezett hosszú élet gyakorlatokhoz használ. Ezeket egy buddhista közösség használta a gyakorlatához.

Ezek készítése nagyon nagy örömmel töltött el. Innen jött az az ötlet, hogy mi lenne, ha megpróbálkoznék a tibeti elveket használva új készítményeket megalkotásával. 

Az ötletet tett követte és nagyon sok tanulás és kutatás után kialakult az azóta használt fúziós elv, melynek alapján 2010-ben elkészültek az első készítmények.

E szerint a tibeti gyógyászatban évszázadok óta használt – és/vagy a nyugati tudományos vizsgálatok által is igazolt – különösen erős, speciális gyógynövényeket keverem a mi földrajzi környezetünkben is elérhető gyógynövényekkel.

Rajongok a gyógynövényekért és minden készítményemet évente átnézek, hogy mit tudnék rajta javítani, hogy még jobb legyen. Ez számomra nem munka, hanem művészet.

 

Erdélyi Zoltán

termékfejlesztő - tibeti gyógyászattal foglalkozó természetgyógyász

Keresés