Barion Pixel
A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

money-transactions

Gyomorégés, reflux

A gyomorégésés a reflux sokakat érintő emésztőrendszeri panasz, főleg manapság, amikor a rengeteg feldolgozott élelmiszernek, a túlzott só- és cukorhasználatnak köszönhetően egyre több az egészségtelenül táplálkozó ember. Emellett azonban az állandósult és nagyfokú stressz, a mozgásszegény életmód és az ülőmunka is hozzáteszi a magáét az egészségre káros folyamatokhoz. Amennyiben nem figyelünk oda a vitaminokban, rostokban, aminosavakban és ásványi anyagokban gazdag táplálkozásra, életmódunkra és a rendszeres testmozgásra, nemcsak az elhízás kockázatával nézhetünk szembe, hanem a reflux betegséggel is.
 
Ha azt veszed észre magadon, hogy:
  • egyre többször ég a gyomrod, vagy a nyelőcsöved
  • egyre tovább tart a gyomorégés,
  • emiatt semmi másra sem tudsz koncentrálni,
  • gyakran kell büfögnöd,
  • és a nyálelválasztás is átlag feletti mértéket ölt…
… akkor a gyomorégés és a reflux kockázatával nézel szembe.

Bár egy tartalmasabb étkezés utáni, pár órán belül megszűnő gyomorégés és fokozott nyálelválasztás még nem feltétlenül jelent gondot, de ha ezek a tünetek gyakran jelentkeznek vagy állandó jelleggel fennállnak, az már nagy valószínűséggel reflux betegségre utal.

A stressz okozta energia zavarának következményeként is megnyilvánulhat a reflux. (A tibeti gyógyászatban az a sajátos energia a lung, ami minden áramlás, mozgás és mozgatás – kissé leegyszerűsítve – minden aktivitás forrása. Épp ezen tulajdonsága miatt, szinte általánosan elmondható, hogyha bármilyen kibillent állapotot, energiát kezelünk a lungot szükségszerű mindig kezeljük.)

Épp emiatt javallott a Khoga.9 készítmény mellé olyan készítményt szedni, ami ezt az energiát lenyugtatja, kiegyensúlyozza. E készítmények: a BioXan és a Nepa.

Keresés