A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gyakran Ismételt Kérdések

Általános kérdések a termékekkel kapcsolatban

 

Tartalmaznak glutént, tejet vagy adalékanyagot a termékek?

A Myrobalan termékei nem tartalmaznak mesterséges színezéket, ízfokozót, hozzáadott cukrot, édesítőt, glutént, szóját, tejet, tejcukrot, búzát, élesztőt.
Szedhetek e egyszerre több Myrobalan terméket?

Természetesen igen! Azonban érdemes a kapszulák bevétele között 30 vagy 60 percet kihagyni. A kapszulák nincsenek semmilyen negatív hatással egymásra.
Szedhetem-e gyógyszerekkel vagy más étrend-kiegészítőkkel együtt?

Természetesen igen! Azonban érdemes a kapszulák bevétele között 30 vagy 60 percet kihagyni. A kapszulák nincsenek semmilyen negatív hatással egymásra.
Mennyi a napi ajánlott mennyiség?

A dobozon a napi ajánlott mennyiség szerepel, ami 3x1 szem, de - lévén ez egy étrend-kiegészítő - amennyiben saját, egyéni tapasztalatai alapján ennél kevesebb vagy több kell, úgy csökkenthető vagy növelheti ezt a mennyiség.
Milyen mellékhatásai vannak a termékeknek?

A termékeknek negatív mellékhatásai nem ismertek, ezzel kapcsolatban eddig semmilyen visszajelzést nem kaptunk.
Hozzá lehet szokni a termékhez?

Egy-egy gyógynövény olyan kis mennyiségben van jelen a kapszulában, hogy lehetetlen hozzászokni egy bizonyos hatóanyaghoz és mellékhatás sem alakulhat ki.
Van OGYÉI száma a termékeknek?

A jelenlegi jogszabályok szerint nincs engedélyeztetés étrend-kiegészítők tekintetében csupán listába vétel, un. notifikálás. Maga a notifikáció azt jelenti: közlés, tudtul adás. Ez annyit jelent, hogy aki az étrend-kiegészítőkre vonatkozó törvényi előírásokat betartva ilyen terméket kíván piacra dobni, annak legkésőbb a piacra kerülés napján be kell jelenteni - tehát közölnie kell - ezt az OGYÉI felé. Az OGYÉI csak azt vizsgálja, hogy a termékkel kapcsolatos dokumentációk megfelelően lettek-e benyújtva és a benyújtó által közölt, a termékben szereplő hatóanyagok megfelelnek-e jogszabályban előírtaknak. Tehát nem végez semmiféle vizsgálatot azzal kapcsolatban, hogy magában a termékben azok tényleges benne vannak-e. Sőt, magát a terméket sem látja az OGYÉI, csak annak címkéjét. Természetgyógyászként a legjobb tudásom szerint állítom össze a készítményeket, ezért az általam összeállított és forgalomba hozott termékekkel kapcsolatban nem engedek meg semmi kompromisszumot a termék minőségével és biztonságosságával kapcsolatban sem, így mindenben a jogszabályi környezet szerint járunk el. A gyártást szigorú szabályzás felügyeli, a termék bevizsgálását független laborban a gyártást felügyelő végzi, ami szintén megfelel a jogszabályoknak. Sajnos nagyon sok gyártó-forgalmazó visszaél a fogyasztók bizalmával a profitéhség miatt és csalnak a termékeikkel, nem azt téve a kapszulákba, amit a címkén szerepeltetnek. Ez rendkívül nagy felelősség, mi nem játszhatunk mások bizalmával és egészségével!
Nem segített a termék. Mi lehet a baj?

Az összes készítményünk a tibeti gyógyászat gyógyszer-készítési elvei szerint kerülnek összeállításra. A tibeti gyógyászat - ahogy ezt az oldalon is olvashatja - a terápiát négy ágban szabja meg: - táplálkozás, - viselkedés, - gyógyító szerek (ide tartoznak ezek a készítmények is), - külső terápiák. Amennyiben egy kibillent állapot olyan súlyos, hogy már nem lehet a táplálkozás és a viselkedés (életmód) változtatásával kezelni, úgy a tibeti gyógyászat gyógyszerek alkalmazását javallja. Amennyibe olyan erős a tünet vagy súlyos a kibillentség, úgy a gyógyszerek nem biztos, hogy meghozzák a kívánt eredményt, ezért egy tibeti gyógyász mindenképp javasolná a külső terápiák alkalmazását a gyógyszerek szedése mellé. Ez nagyon lényeges. Ezek a gyógyszerek egyéntől függően rövidebb vagy hosszabb idő után jellemzően képesek kezelni a kibillent állapotot önmagukban is, de a külső terápiákkal együtt mindenképp, amennyiben - és ez a legfontosabb a gyógyszeres kezelésnél is! - a megfelelő problémát kezeljük. Amennyiben egy adott tünet nem akar kiegyensúlyozódni, úgy javallott felkeresni egy szakembert, hogy meggyőződjünk arról, hogy mi az alap oka a kibillent állapotban.
Allergiás vagyok, szedhetem a kapszulákat?

Tudni kell, hogy egy kapszulában minden összetevőből csak nagyon csekély mennyiség található, így ha allergiás is, nagyon kicsi az esély arra, hogy ez allergiás tüneteket okoz. Természetesen, ha tudomása van bármely összetevőről, hogy érzékeny rá, úgy kezdje óvatosan a szedését.

 

Feminess

 

Hány szemet kell szedni a Feminess-ből?

Az ajánlott adagolás 1-3 szem/nap. Ez természetesen csak egy ajánlás. A szükséges mennyiség a panaszok erősségétől is függ, így azt szoktuk ajánlani, hogy érdemes 3 szemmel elkezdeni. Amennyiben a tünetek csökkennek, meg lehet próbálni csökkenteni ezt a mennyiséget és ha ezzel is elegendő a kellemetlen tünetek enyhítésére, elég a napi 2 szemet tartani. Természetesen ha úgy érzi, az 1 szem/nap is elegendő. Ezt ki kell tapasztalni.
Szedhetem-e a Feminess-t, ha vérnyomás problémám van?

A Feminess-ben található édesgyökér vérnyomásemelő hatásával kapcsolatban nem lehet egyértelmű kijelentést tenni. A termék ezt a gyógynövényt nagyon kis mennyiségben tartalmazza, így a vérnyomás-emelkedés csak az édesgyökérrel való nagyfokú érzékenység és/vagy rendszeres fogyasztás esetén jelentkezhet. Ez érdekes módon nem feltétlen függ össze a magas vérnyomással, mert van, aki magas vérnyomás mellett szedi és nem tapasztal semmi negatívat, van aki pedig normál vérnyomásnál igen. Ez az édesgyökérre való érzékenységtől függ. Viszont a Feminess tartalmaz vérnyomás-kiegyensúlyozó gyógynövényeket is, így a reakció teljesen egyéni lehet. Ezek a dolgok jellemzően az egyéni érzékenységen múlnak. Ennek ellenére a jogszabály szerint kötelezően fel van tüntetve a flakonon, hogy édesgyökér tartalma miatt magas vérnyomásúak nem javallott a fogyasztása.
Szedhető a Feminess fogamzásgátló mellett?

A Myrobalan termékei nem tartalmaznak mesterséges színezéket, ízfokozót, hozzáadott cukrot, édesítőt, glutént, szóját, tejet, tejcukrot, búzát, élesztőt.
Tartalmaznak glutént, tejet vagy adalékanyagot a termékek?

Igen, a Feminess minden további nélkül szedhető fogamzásgátló mellett, amennyiben a fogamzásgátló nem hormonális okok miatt került felírásra!
A Feminess jó miómára?

Miómával kapcsolatban sajnos nincs tapasztalatunk, de cisztákkal, policisztával kapcsolatban vannak egyértelműen pozitív visszajelzések.
A Feminess szedhető Inzulin-rezisztencia esetén?

Igen,szedhető inzulin-rezisztencia esetén, de természetesen nem inzulin-rezinsztenciára.
A Feminess szedhető pajzsmirigy-probléma esetén esetén?

Igen,a Feminess szedhető pajzsmirigy-probléma esetén és akár még javíthat is az állapoton, hisz a Feminess egyik gyógynövénye az egyik leghatékonyabb pajzsmirigy-kiegyenlítő, kifejezetten javallott a pajzsmirigy működésének beállítására, akár alul, akár túlműködés esetén. Ezeket tudományos kutatások is egyértelműen igazoltak, ettől függetlenül a Feminess a petefészek által termelt két hormon kiegyensúlyozását támogatja.
Vérhígító mellet szedhető a Feminess?

Igen,a Feminess szedhető pajzsmirigy-probléma esetén és akár még javíthat is az állapoton, hisz a Feminess egyik gyógynövénye az egyik leghatékonyabb pajzsmirigy-kiegyenlítő, kifejezetten javallott a pajzsmirigy működésének beállítására, akár alul, akár túlműködés esetén. Ezeket tudományos kutatások is egyértelműen igazoltak, ettől függetlenül a Feminess a petefészek által termelt két hormon kiegyensúlyozását támogatja.

 

BioXan és Nepa

 

Szedhető a BioXan/Nepa gyógyszer mellett?

Nagyon sok vásárlónk szedi a BioXan-t és Nepá-t az általa használt kedélyjavító, nyugtató és egyéb gyógyszer mellé. Természetesen nem a készítmények halmozása lenne a cél, hanem azok csökkentése, elhagyása. Ezért a vevőink egy jelentős része el is hagyta gyógyszerét. Amennyiben hasonló céllal szeretné megvásárolni a BioXan-t vagy Nepát, úgy azt javasolnám, tartson be egy fokozatosságot. Amennyiben szedi a BioXan-t vagy Nepá-t, úgy kezdje egy-két szemmel néhány napig - akár egy hétig is - úgy, hogy a gyógyszert csökkenteni kezdi.
Terhesség és szoptatás alatt szedhető a BioXan/Nepa?

Természetgyógyászként nem szoktam javasolni vitaminon kívül semminek a szedését a terhesség és a szoptatás első időszakában. Amennyiben nem hozza meg a kívánt eredményt egy citromfűből készült tea, esetleg egy teakeverék és továbbra is feszült, szorongó a kismama az káros a babára, így mindenképp érdemes szedni valami olyan készítményt, ami lenyugtatja valamennyire a tudatot, de semmiképp sem kémiai szert. Így a BioXan vagy Nepa jó választás lehet. Bár a készítmény dobozán szerepel, hogy terhes és szoptatós anyák ne használják, de ettől függetlenül nyugodtan lehet használni, ezt csak jogilag kötelező feltüntetni.
Gyógyszer mellé vagy leszoktatásra szedhető a BioXan/Nepa?

A készítmény kiegyensúlyozó szerepet tölt be. Nagyon sok vásárlónk szedi a BioXan-t vagy Nepát az általa használt kedélyjavító, nyugtató és egyéb gyógyszer mellé. Azt javasolnám, hogy amennyibe ki szeretné próbálni a gyógyszer mellé kiegészítőül, tartson be egy fokozatosságot. Vegyen be csak egy szemet lefekvés előtt és nézze meg, hogy esetleg eléggé támogatja-e a gyógyszert. Ha nem, bevehet napközben is egy szemet. Ha el szeretné hagyni a gyógyszerét, úgy még inkább lényeges a fokozatosság.

Csak egy példa:

Ha tudja, törje 3 felé a Frontint és csak 2/3-ot vegyen be és este lefekvés előtt egy fél órával vegyen be egy BioXant vagy Nepát. Ezt tartsa jó pár napig, akár 1-2 hétig is, majd hagyjon el még 1/3-ot és vegyen be egy szem BioXant vagy Nepát napközben is. Folytassa ezt ismét egy ideig, majd próbálja elhagyni a 3. harmad gyógyszert is és helyette vegyen be Bioxant vagy Nepát.

Amennyiben erősek a tünetek, úgy több szem BioXant vagy Nepát is bevehet, nem lehet túladagolni.

A készítmény kiegyensúlyozó szerepet tölt be. Azt javasoljuk, hogy amennyibe ki szeretné próbálni a gyógyszer mellé kiegészítőül, úgy első három napban csak egy kapszulát vegyen be és figyelje meg, hogy milyen érzeteket tapasztal. Utána fel lehet emelni két kapszulára és ugyanúgy megfigyelni, majd három nap után felmenni a három kapszulára.

Amennyiben bizonytalan úgy javasoljuk, hogy kérdezze meg kezelőorvosát vagy egy gyógyszerészt!
Van mellékhatása a BioXan-nak/Nepának?

Gyógynövényes kapszula lévén nem ismertek mellékhatások, eddig ezzel kapcsolatban visszajelzést nem kaptunk.
A BioXan/Nepa nem okoz tompaságot?

A BioXan gyógynövényei úgy kerültek összeválogatásra, hogy sem a vezetésre sem a napi normál működésre nincs negatív hatással. Azaz nyugodtan szedhető normál életritmus esetén.
Szívprobléma esetén szedhető a BioXan/Nepa?

Igen, nyugodtan szedhető. Az összetevők között nincs olyan, mely a vérnyomásra negatív hatással lenne.
Cukorbetegség esetén szedhető a BioXan/Nepa?

Igen, nyugodtan szedhető. Az összetevők között nincs olyan, mely cukorbetegség esetén esetén nem ajánlott.
Magas vérnyomás esetén szedhető a BioXan/Nepa?

Igen, nyugodtan szedhető. Az összetevők között nincs olyan, mely a vérnyomásra negatív hatással lenne.
Cukorbetegség esetén szedhető a BioXan/Nepa?

Igen, nyugodtan szedhető. Az összetevők között nincs olyan, mely cukorbetegség esetén esetén nem ajánlott.

Keresés