A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gyakran Ismételt Kérdések

 

Általános kérdések a termékeinkkel kapcsolatban

 

Tartalmaznak-e a Myrobalan termékek glutént, tejet vagy bármilyen adalékanyagot?

A Myrobalan termékei nem tartalmaznak mesterséges színezéket, ízfokozót, adalékanyagokat, hozzáadott cukrot, édesítőt, glutént, szóját, tejet, tejcukrot, búzát, élesztőt.
Szedhetek e egyszerre több Myrobalan terméket?

Természetesen igen! Sőt, sokan szednek is. Azonban érdemes a kapszulák bevétele között 25-30 percet kihagyni, hogy az adott termék gyógynövény-komplexe a lehető legjobban ki tudja fejteni a hatását.
Szedhetem-e gyógyszerekkel vagy más étrend-kiegészítőkkel együtt?

Igen. Azonban mindenképp érdemes a hasonló típusú termékek szedése között (gyógynövényes termékek, vitaminok) 25-30 percet kihagyni.
Mennyi a napi ajánlott mennyiség?

A weboldalon és a dobozon a napi ajánlott mennyiség szerepel, ami termékenként változó, de - lévén ez egy étrend-kiegészítő - amennyiben saját, egyéni tapasztalatai alapján ennél kevesebb vagy több kell, úgy csökkenthető vagy növelheti ezt a mennyiség. Túladagolni nem lehet. A Myrobalan termékek adaptogén hatású gyógynövényeket is tartalmaz, melyek csak a kibillent működést harmonizálják az optimálisan működő szerveket nem befolyásolva. Emiatt az ajánlott mennyiségtől való bármelyik irányba való - nem túlzott!, ésszerű határokon belül történő - eltérés nem okozhat túladagolást. Természetesen, ha tudomása van bármely összetevőről, hogy érzékeny rá, úgy kezdje óvatosan a szedését.
Milyen mellékhatásai vannak a termékeknek?

A termékeknek negatív mellékhatásai nem ismertek, ezzel kapcsolatban eddig semmilyen visszajelzést nem kaptunk. 
Hozzá lehet szokni a termékhez?

Nem. Egy-egy gyógynövény olyan kis mennyiségben van jelen a kapszulában, hogy lehetetlen hozzászokni egy bizonyos hatóanyaghoz és mellékhatás sem alakulhat ki.
Nem segített a termék. Mi lehet a baj?

Az összes készítményünk a tibeti gyógyászat gyógyszer-készítési elvei szerint kerülnek összeállításra. A tibeti gyógyászat - ahogy ezt az oldalon is olvashatja - a terápiát négy ágban szabja meg: - táplálkozás, - viselkedés, - gyógyító szerek (ide tartoznak ezek a készítmények is), - külső terápiák. Amennyiben egy kibillent állapot olyan súlyos, hogy már nem lehet a táplálkozás és a viselkedés (életmód) változtatásával kezelni, úgy a tibeti gyógyászat gyógyszerek alkalmazását javallja. Amennyibe olyan erős a tünet vagy súlyos a kibillentség, úgy a gyógyszerek nem biztos, hogy meghozzák a kívánt eredményt, ezért egy tibeti gyógyász mindenképp javasolná a külső terápiák alkalmazását a gyógyszerek szedése mellé. Ez nagyon lényeges. Ezek a gyógyszerek egyéntől függően rövidebb vagy hosszabb idő után jellemzően képesek kezelni a kibillent állapotot önmagukban is, de a külső terápiákkal együtt mindenképp, amennyiben - és ez a legfontosabb a gyógyszeres kezelésnél is! - a megfelelő problémát kezeljük. Amennyiben egy adott tünet nem akar kiegyensúlyozódni, úgy javallott felkeresni egy szakembert, hogy meggyőződjünk arról, hogy mi az alap oka a kibillent állapotban.
Nem tudom lenyelni a kapszulát egyben. Szét lehet szedni és úgy beszedni?

Természetesen igen. A kapszulákat könnyedén szét lehet szedni és egy kevés gyümölcslébe elkeverve érdemes belekeverni és meginni, hogy a gyógynövénykeverék erőteljes íze kevésbé legyen érezhető. Ezután egy nagy pohár vizet ajánlatos meginni.
Allergiás vagyok, szedhetem a kapszulákat?

Tudni kell, hogy egy kapszulában minden összetevőből csak nagyon csekély mennyiség található, így nagyon nagy fokú érzékenység esetén jelentkezhet bármilyen allergiás tünet. Természetesen, ha tudomása van bármely összetevőre való érzékenységről, úgy kezdje óvatosan a szedését.

 

Feminess

 

Hány szemet kell szedni a Feminess-ből?

Az ajánlott adagolás 1-3 szem/nap. Ez természetesen csak egy ajánlás. A szükséges mennyiség a panaszok erősségétől is függ, így azt szoktuk ajánlani, hogy érdemes 3 szemmel elkezdeni. Amennyiben a tünetek csökkennek, meg lehet próbálni csökkenteni ezt a mennyiséget és ha ezzel is elegendő a kellemetlen tünetek enyhítésére, elég a napi 2 szemet tartani. Természetesen ha úgy érzi, az 1 szem/nap is elegendő. Ezt ki kell tapasztalni.
Mi lehet az oka annak, hogy a Feminess nem segít?

A termék szedése előtt mindenképp érdemes meggyőződni, hogy a panaszokat valóban az ösztrogénszint csökkenése okozza-e, mivel a Feminess arra van hatással. A Feminessben található gyógynövények un.fitoösztrogéneket tartamaznak, melyek olyan növényi anyagok, melyek a szervezetösztrogénreceptoraihoz kapcsolódva az ösztrogén nevű, női nemi hormonhozhasonló funkciót képesek betölteni. A fitoösztrogénekszámos pozitív élettani hatással bírnak. Többek között: szerepük van a menstruációsciklus szabályozásában, a változókori tünetek enyhítésében, a szív- érrendszeripanaszok, betegségek, továbbá a csontritkulás megelőzésében. Szerepe van azanyagcsere-folyamatokban, aminek köszönhetően kapcsolatba hozható számos súlyosbetegség megelőzésében, valamint daganatos betegségek megelőzésében is jelentősszerepet játszhat.Lényeges kiemelni, hogy a fitoösztrogének csak akkortudják kifejteni jótékony élettani hatásukat, ha a megfelelő és szükségesmennyiségű bélbaktériumok jelen vannak. Például: egy esetleges antibiotikumoskezelés ezt a hatást csökkenti, így ezek a hatóanyagok kevésbé tudnakhasznosulni a szervezet számára.Itt érdemes kiemelni, hogy a változókor első időszakábankialakuló progeszteronhiány miatt kiegyensúlyozatlan, viszonylagosösztrogéntúlsúly is felléphet, ami utána fokozatosan alakul átösztrogénhiánnyá.Mivel a Feminess fitoösztrogéneket tartalmaz, ígyprogeszteronhiány esetén nem tud segíteni.Ezen hormonok szintjét egyszerű vérvétellel könnyenellenőrizni lehet és utána a szükséges terápiát alkalmazni és/vagy a kibillentállapotnak megfelelő készítményt szedni. Amit mindenki javasolt a saját egészsége érdekébenmegtenni az a mozgás, az egészséges és változatos étkezés, elegendő mennyiségűfolyadék, lehetőleg tiszta víz, természetjárás, stb.
Szedhetem-e a Feminess-t, ha vérnyomás problémám van?

A Feminess-ben található édesgyökér vérnyomásemelő hatásával kapcsolatban nem lehet egyértelmű kijelentést tenni. A termék ezt a gyógynövényt nagyon kis mennyiségben tartalmazza, így a vérnyomás-emelkedés csak az édesgyökérrel való nagyfokú érzékenység és/vagy rendszeres fogyasztás esetén jelentkezhet. Ez érdekes módon nem feltétlen függ össze a magas vérnyomással, mert van, aki magas vérnyomás mellett szedi és nem tapasztal semmi negatívat, van aki pedig normál vérnyomásnál igen. Ez az édesgyökérre való érzékenységtől függ. Viszont a Feminess tartalmaz vérnyomás-kiegyensúlyozó gyógynövényeket is, így a reakció teljesen egyéni lehet. Ezek a dolgok jellemzően az egyéni érzékenységen múlnak. Ennek ellenére a jogszabály szerint kötelezően fel van tüntetve a flakonon, hogy édesgyökér tartalma miatt magas vérnyomásúak nem javallott a fogyasztása.
Szedhető a Feminess fogamzásgátló mellett?

Igen, a Feminess minden további nélkül szedhető fogamzásgátló mellett, amennyiben a fogamzásgátló nem hormonális okok miatt került felírásra!
A Feminess jó miómára?

Miómával kapcsolatban sajnos nincs tapasztalatunk, de cisztákkal, policisztával kapcsolatban vannak egyértelműen pozitív visszajelzések.
A Feminess szedhető Inzulin-rezisztencia esetén?

Igen,szedhető inzulin-rezisztencia esetén, de természetesen nem inzulin-rezinsztenciára.
A Feminess szedhető pajzsmirigy-probléma esetén esetén?

Igen,a Feminess szedhető pajzsmirigy-probléma esetén és akár még javíthat is az állapoton, hisz a Feminess egyik gyógynövénye az egyik leghatékonyabb pajzsmirigy-kiegyenlítő, kifejezetten javallott a pajzsmirigy működésének beállítására, akár alul, akár túlműködés esetén. Ezeket tudományos kutatások is egyértelműen igazoltak, ettől függetlenül a Feminess a petefészek által termelt két hormon kiegyensúlyozását támogatja.
Vérhígító mellet szedhető a Feminess?

Igen,a Feminess szedhető pajzsmirigy-probléma esetén és akár még javíthat is az állapoton, hisz a Feminess egyik gyógynövénye az egyik leghatékonyabb pajzsmirigy-kiegyenlítő, kifejezetten javallott a pajzsmirigy működésének beállítására, akár alul, akár túlműködés esetén. Ezeket tudományos kutatások is egyértelműen igazoltak, ettől függetlenül a Feminess a petefészek által termelt két hormon kiegyensúlyozását támogatja.
Mennyi idő alatt fejti ki a hatását a Feminess?

Erre nem lehet egyértelmű választ adni, mivel ez több tényezőtől függ. Ilyen például az életmód, a táplálkozás vagy az ösztrogén szintje a szervezetben. Visszajelzések alapján akár pár napon belül is érezhető a Feminess hatása, tehát gyakori, hogy a hőhullámok és egyéb kellemetlen változókori panaszok pár nap alapp szépen csökkenek, akár el is múlnak, de olyan is előfordulhat, hogy ehhez 1-2 hét is szükséges. A termékre való reakció teljesn egyén föggő, de általánosságban elmondható, hogy - amennyiben egyértelműen ösztrogénszint csökkenése okozza a panaszokat -, úgy a termék aránylag gyorsan meghozza a jótékony hatását.

 

BioXan és Nepa

 

Szedhető a BioXan/Nepa gyógyszer mellett?

Nagyon sok vásárlónk szedi a BioXan-t és Nepá-t az általa használt kedélyjavító, nyugtató és egyéb gyógyszer mellé. Természetesen nem a készítmények halmozása lenne a cél, hanem azok csökkentése, elhagyása. Ezért a vevőink egy jelentős része el is hagyta gyógyszerét. Amennyiben hasonló céllal szeretné megvásárolni a BioXan-t vagy Nepát, úgy azt javasolnám, tartson be egy fokozatosságot. Amennyiben szedi a BioXan-t vagy Nepá-t, úgy kezdje egy-két szemmel néhány napig - akár egy hétig is - úgy, hogy a gyógyszert csökkenteni kezdi.
Terhesség és szoptatás alatt szedhető a BioXan/Nepa?

Természetgyógyászként nem szoktam javasolni vitaminon kívül semminek a szedését a terhesség és a szoptatás első időszakában. Amennyiben nem hozza meg a kívánt eredményt egy citromfűből készült tea, esetleg egy teakeverék és továbbra is feszült, szorongó a kismama az káros a babára, így mindenképp érdemes szedni valami olyan készítményt, ami lenyugtatja valamennyire a tudatot, de semmiképp sem kémiai szert. Így a BioXan vagy Nepa jó választás lehet. Bár a készítmény dobozán szerepel, hogy terhes és szoptatós anyák ne használják, de ettől függetlenül nyugodtan lehet használni, ezt csak jogilag kötelező feltüntetni.
Gyógyszer mellé vagy leszoktatásra szedhető a BioXan/Nepa?

A készítmény kiegyensúlyozó szerepet tölt be. Nagyon sok vásárlónk szedi a BioXan-t vagy Nepát az általa használt kedélyjavító, nyugtató és egyéb gyógyszer mellé. Azt javasolnám, hogy amennyibe ki szeretné próbálni a gyógyszer mellé kiegészítőül, tartson be egy fokozatosságot. Vegyen be csak egy szemet lefekvés előtt és nézze meg, hogy esetleg eléggé támogatja-e a gyógyszert. Ha nem, bevehet napközben is egy szemet. Ha el szeretné hagyni a gyógyszerét, úgy még inkább lényeges a fokozatosság.

Csak egy példa:

Ha tudja, törje 3 felé a Frontint és csak 2/3-ot vegyen be és este lefekvés előtt egy fél órával vegyen be egy BioXant vagy Nepát. Ezt tartsa jó pár napig, akár 1-2 hétig is, majd hagyjon el még 1/3-ot és vegyen be egy szem BioXant vagy Nepát napközben is. Folytassa ezt ismét egy ideig, majd próbálja elhagyni a 3. harmad gyógyszert is és helyette vegyen be Bioxant vagy Nepát.

Amennyiben erősek a tünetek, úgy több szem BioXant vagy Nepát is bevehet, nem lehet túladagolni.

A készítmény kiegyensúlyozó szerepet tölt be. Azt javasoljuk, hogy amennyibe ki szeretné próbálni a gyógyszer mellé kiegészítőül, úgy első három napban csak egy kapszulát vegyen be és figyelje meg, hogy milyen érzeteket tapasztal. Utána fel lehet emelni két kapszulára és ugyanúgy megfigyelni, majd három nap után felmenni a három kapszulára.

Amennyiben bizonytalan úgy javasoljuk, hogy kérdezze meg kezelőorvosát vagy egy gyógyszerészt!
Van mellékhatása a BioXan-nak/Nepának?

Gyógynövényes kapszula lévén nem ismertek mellékhatások, eddig ezzel kapcsolatban visszajelzést nem kaptunk.
A BioXan/Nepa nem okoz tompaságot?

A BioXan gyógynövényei úgy kerültek összeválogatásra, hogy sem a vezetésre sem a napi normál működésre nincs negatív hatással. Azaz nyugodtan szedhető normál életritmus esetén.
Szívprobléma esetén szedhető a BioXan/Nepa?

Igen, nyugodtan szedhető. Az összetevők között nincs olyan, mely a vérnyomásra negatív hatással lenne.
Cukorbetegség esetén szedhető a BioXan/Nepa?

Igen, nyugodtan szedhető. Az összetevők között nincs olyan, mely cukorbetegség esetén esetén nem ajánlott.
Magas vérnyomás esetén szedhető a BioXan/Nepa?

Igen, nyugodtan szedhető. Az összetevők között nincs olyan, mely a vérnyomásra negatív hatással lenne.
Cukorbetegség esetén szedhető a BioXan/Nepa?

Igen, nyugodtan szedhető. Az összetevők között nincs olyan, mely cukorbetegség esetén esetén nem ajánlott.

 

NoDida

 

Megelőzésre lehet szedni a NoDida kapszulát?

Kárt semmiképp nem okoz a termék szedése, de nem lézező probléma megelőzésére értelemszerűen nem lesz alkalmas.

Keresés