A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan segítenek a klimax készítmények a változókori panaszokon?

A menopauza előbb-utóbb minden hölgy életében bekövetkezik. Egyeseket jobban megvisel, másokat kevésbé. Akiknél a panaszok olyan mértéket öltenek, hogy megnehezítik a mindennapi életet, azok gyakran fordulnak segítségért a különféle klimax elleni készítményekhez, melyekkel a tünetek hatékonyan enyhíthetőek.
Hogyan segítenek a klimax készítmények a változókori panaszokon?
 

Milyen módszerek léteznek a változókori panaszok enyhítésére?

Noha sok nő a menopauzát betegségként éli meg, valójában ez az élet egy természetes időszaka - akárcsak a tinédzserkor. A cél tehát nem az, hogy felgyógyuljunk egy kóros állapotból, hanem hogy a szervezetünket egyensúlyba hozzuk, ezáltal a klimax kellemetlen velejáróit megszüntessük.

A változókori tünetegyüttes kialakulásáért a hormonszintek változása, pontosabban az ösztrogénszint csökkenése a felelős. Ez okozza a menstruáció szabálytalanná válását majd megszűnését, a hőhullámokat, az izzadást, a hízást, a hangulatváltozásokat és a többi tipikus klimaxos panaszt.

A fő cél tehát az ösztrogénszint kiegyensúlyozása, amivel a tünetek csökkenthetőek, vagy akár teljesen meg is szüntethetőek. A hormonpótlást kezelés jelleggel, mesterséges szerekkel is meg lehet oldani, de ezt szerencsére ma már ritkán alkalmazzák, hiszen napjainkra bebizonyosodott, hogy számos káros mellékhatással járhat.

Sok nőgyógyász is egyre nyitottabb a természetes megoldások felé, és inkább a gyógynövények használatát és az ezeket tartalmazó klimax készítményeket javasolja pácienseinek.
Pásztortáska klimax ellen
A képen a Feminess egyik gyógynövénye, a pásztortáska, latin nevén a capsella bursa-pastoris látható.

Mit érdemes tudni a vény nélkül kapható klimax készítményekről?

A természet patikájában számos olyan növényi hatóanyag található, amelyek hatékonyak a változókori panaszok kezelésében. Ezek általában fitoösztrogéneket tartalmaznak, vagyis olyan vegyületeket, amik képesek a szervezet ösztrogén receptoraihoz kötődni, és ott kifejteni hatásukat. Így a hormonegyensúly helyreáll, a kellemetlen tünetek pedig csökkennek.

A fitoösztrogének további előnye, hogy a mesterséges hormonokkal ellentétben nem okoznak káros mellékhatásokat, így biztonságosan alkalmazhatóak. A természetes klimax készítményekben is ezeket a természetes vegyületeket használják, melyeket például szójából, poloskavészből, palástfűből, pásztortáskából állítanak elő.

A Feminess kapszulában összesen 18 féle gyógynövény található, melyeket speciális módon válogattunk össze, ez az elegy pedig jóval hatásosabb, mintha külön-külön alkalmaznánk az egyes összetevőket.

A készítmény kiegyensúlyozza az ösztrogénszintet és csökkenti a változókori tüneteket, amik így már nem nehezítik meg a mindennapokat. A Feminess nem a tüneteket nyomja el, hanem a probléma gyökerét kezeli, mindezt káros mesterséges hormonok és mellékhatások nélkül.

A klimax készítmények többségével ellentétben nem csupán egy-két féle hatóanyagot tartalmaz, hanem számos olyan gyógynövényt, melyeket elődeink már régóta használnak a “női bajok” kezelésére.

Mi egyebet tehetsz még?

Noha a természetes összetételű klimax készítmények sokat segíthetnek, az életmódbeli változtatások jelentőségét sem szabad lebecsülni. A hízás ellen például a legjobb módszer az egészséges táplálkozás és a rendszeres sportolás, a menopauza lelki eredetű panaszaira pedig hatásos gyógyír a mindennapos meditáció és a pozitív gondolkodás tudatos kialakítása.

Mindemellett érdemes figyelmet fordítani az immunrendszer erősítésére és a vitaminpótlásra is, amihez szintén alkalmazhatóak a természetes összetételű étrend-kiegészítők.
Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák.
Tartalomhoz tartozó címkék: Változókor

Keresés