Barion Pixel
A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

money-transactions

Hüvelyszárazság - Tabutéma, pedig van rá megoldás!

Hüvelyszárazság - Tabutéma, pedig van rá megoldás!

A hüvelyszárazság (akárcsak a merevedési zavarok a férfiak esetében) egyike azoknak a problémáknak, amikről az érintetek nem szívesen beszélnek. Emiatt sokszor egyáltalán nem jutnak információhoz a témával kapcsolatban, vagy a megoldás keresése közben félrevezető iránymutatást kapnak.

 

A köztudatban a hüvelyszárazsággal kapcsolatban is sok tévhit kering, az egyik, hogy a baj csak a változókorban lévő nők hétköznapjait nehezíti meg, miközben fiatalabb korban is kialakulhat, mivel nem csak a klimax tüneteként jelentkezik. A másik tévedés, hogy a hüvelyszárazsággal nincs mit tenni, meg kell próbálni együtt élni vele. Életkortól függetlenül fontos, hogy tegyünk a hüvelyszárazság megszüntetéséért, az ugyanis nem csak a hálószobában okozhat kellemetlen pillanatokat. Aki érintett a problémában, saját tapasztalatból tudja, hogy a szexuális együttlétek mellett a hétköznapok is nehezebbek hüvelyszárazság esetén, az ugyanis égő-viszkető érzéssel járhat együtt és az intim területeket borító hámréteg is sérülékenyebbé válhat.
 
 
A hormonok hibája?
Az ösztrogén nevű női nemi hormon, amit a petefészek és a mellékvesekéreg termel, legfőbb feladata a női nemi sajátosságok kialakítása, de fontos szerephez jut a hüvely váladéktermelésében is. A hüvely váladéktermelése annál intenzívebb, minél több ösztrogén található a szervezetben - ha viszont szintje csökkenni kezd, ebben a korábban teljesen természetesnek vélt folyamatban is zavar keletkezik. Ez legtöbbször a klimax beköszönte után van példa, a menopauza kezdetétől ugyanis jelentősen visszaesik a szervezet ösztrogéntermelése.
 
 
További okok:
* Az ösztrogén szintje mellett egyes gyógyszerek (például kedélyjavítók, antibiotikumok, vérnyomáscsökkentők, hormonális fogamzásgátlók vagy az allergiára felírt készítmények) mellékhatásaként is kialakulhat hüvelyszárazság, életkortól függetlenül.
* A szakértők egyetértenek abban, hogy az intim mosakodók túlzott használata is hozzájárulhat a kialakulásához.
* Ugyanígy ludas lehet a dologban az is, ha valaki elhanyagolja az intim higiéniát, ami rövid időn belül felboríthatja a hüvely egészséges baktériumflóráját.
* Sokan talán nem is gondolják, de a tartós stressz és a hosszú ideig követett, szigorú diéta is állhat a háttérben. A jó hír az, hogy a feszített élettempó káros következményeit természetes módszerekkel, például gyógynövények sajátos keverékével is ellensúlyozhatjuk!
 
 
A megoldás kulcsa
* Az intim testrészeket akkor sem ajánlott antibakteriális szappannal vagy normál tusfürdővel tisztítani, ha nincsenek panaszaink, hüvelyszárazság esetén azonban különösen fontos, hogy intim mosakodót használjunk!
 
* A patikákban kapható tejsav és víz keverékével érdemes rendszeresen hüvelyöblítést végezni, ez ugyanis nagyban hozzájárulhat a hüvelyflóra egyensúlyának visszaállításához és megőrzéséhez. (A tejsav hígításával kapcsolatban mindig kérjük ki gyógyszerész vagy nőgyógyász véleményét, a tökéletes arányhoz ugyanis ismerni kell a tejsav töménységét!) 
 
* A síkosító készítmények gyors segítséget nyújthatnak és hozzájárulhatnak az örömteli szexuális élethez. Soha ne próbáljuk meg azokat babaolajjal, testápolóval vagy krémekkel próbálkozni, mert az érzékeny területeken akár allergiás reakciót is kiválthatnak!
 
* Ha a hüvelyszárazság a változókor kellemetlen kísérőtüneteként jelentkezik, szintetikus hormonkészítmények helyett érdemes esélyt adni a természetes összetevőjű gyógynövények különleges keverékét tartalmazó étrend-kiegészítőknek is, amelyek nem csak a hüvelyszárazságra, hanem a klimax többi tünetére is természetes megoldást kínálnak!  ­ 
Tartalomhoz tartozó címkék: Változókor

Keresés