Barion Pixel
A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

money-transactions

Melyek a klimax tünetei, és hogyan lehet csökkenteni őket?

A nők testében az életük során kétszer megy végbe nagyobb változás: serdülőkorban, amikor a kislány nővé érik, és később, a menopauza idején. A klimax tünetei a legtöbb hölgyet meglehetősen rosszul érintik, mind testi, mind lelki értelemben. Bár az idő múlását megállítani nem lehet, azonban a változókornak korántsem muszáj egy szenvedéssel teli időszaknak lennie.
Mik a klimax tünetei?
 

Mi történik a klimax során?

A nők szervezete az életkor előrehaladtával változásnak indul. Körülbelül 35-40 éves kor körül kezdődnek azok a hormonális változások, amelyek felelősek a klimax tüneteiért. Az ösztrogén szintje csökkenni kezd, a menstruációs ciklus megszűnik. Ezzel pedig a nő termékeny kora véget ér, ami átlagosan az 50. életév környékén következik be.

A szervezet persze előbb-utóbb alkalmazkodik a változásokhoz, ám ehhez időre van szüksége. A legtöbb hölgy azonban addig igencsak megszenvedi a menopauzát, és sokan - tévesen - betegségként gondolnak rá. Holott ez egy teljesen természetes biológiai folyamat, ami kivétel nélkül minden nő életében végbemegy. Még azoknak a szervezetében is lezajlanak a változókori folyamatok, akik mindebből alig érzékelnek valamit. Az öregedést ugyanis senki sem kerülheti el.

Milyen látható és láthatatlan változásokkal jár a klimax?

A változókor számos testi és lelki tünettel jár. Egyes hölgyek alig néhányat tapasztalnak közülük, és ezek szinte semmiben sem gátolják az eddig megszokott életvitelüket, másoknak pedig rengeteg panasszal kell megküzdeniük. Hogy ki melyik csoportba tartozik, az teljesen egyénfüggő. Mindenesetre a klimax során általában az alábbiak figyelhetőek meg:

Testi tünetek:
 • A menstruáció rendszertelenné válása, majd megszűnése
 • Hőhullámok, éjszakai izzadás
 • Hirtelen súlygyarapodás
 • Hüvelyszárazság
 • Csonritkulás
 • Hajhullás, hajtöredezés
 • Vérnyomásváltozás
Lelki tünetek:
 • Hangulatingadozások, depresszió
 • Libidó csökkenése
 • Önértékelési zavarok
 • Alvászavarok, fáradékonyság
 • Ingerlékenység, érzelmi kontrollvesztés
 • Szorongás, indokolatlan félelmek
 • Memóriazavar, koncentráció csökkenése
 
Hogyan enyhíthetőek a klimax kellemetlen tünetei?
 
Ezek a tünetek bár meglehetősen kellemetlenek, azonban teljesen normálisak. Egyesek közülük több problémát okoznak a mindennapi életben, mások kevesebbet, azonban mindegyiket érdemes komolyan venni.

Mivel a panaszokat az ösztrogénszint csökkenése okozza, ezért az orvostudomány hosszú éveken át a mesterséges hormonterápiákat alkalmazta, melynek során az ösztrogén mennyiségét gyógyszerek segítségével magasan tartották. Ma már azonban tudjuk, hogy ez a módszer kockázatos, mert egészségkárosító szövődményekkel járhat. Sokkal célravezetőbb a természet patikájához fordulni segítségért.

Mit lehet tenni a klimax tünetei ellen?

Az ösztrogénpótlás ugyan rendkívül lényeges a változókori panaszok csökkentése érdekében, azonban cseppet sem mindegy, hogy milyen forrásból. A Feminess kapszula természetes hatóanyagokat, úgynevezett fitoösztrogéneket tartalmaz, melyek a növényekben találhatóak.

A készítmény 18 különböző gyógynövényt tartalmaz, amelyek egymás hatását erősítve szállnak szembe a klimax tüneteivel.

Az ösztrogénhiány megszűnésével pedig a panaszok jelentősen csökkennek, vagy akár teljesen el is múlnak. Persze azoknak a hölgyeknek is érdemes gondoskodni a természetes hormonpótlásról, akik nem érzik magukon a változókor jeleit, hiszen a folyamat az ő testükben is ugyanúgy végbemegy, mivel a menopauza az élet természetes velejárója.
Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák.
Tartalomhoz tartozó címkék: Változókor

Keresés