Barion Pixel
A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

money-transactions

Méregtelenítés: mikor van rá szükség és pontosan mit is jelent?

A méregtelenítés fogalmával időről-időre mindenki találkozik, ám azzal sokan nincsenek tisztában, hogy miért szükséges a testünk megtisztítása, illetve hogyan lehet kíméletesen, mégis hatékonyan méregteleníteni. Méregtelenítés kisokosunkban röviden összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat!
Méregtelenítési kisokos
 

Mi a méregtelenítés?

A méregtelenítés a test megtisztítását jelenti a felhalmozódott káros méreganyagoktól. Ez magába foglalja a béltisztítástól kezdve a nyirok- és vértisztításon át, a máj méregtelenítő folyamatainak támogatását. Ezen kívül a szervezet a vesén, bőrön, tüdőn keresztül is képes megszabadulni a káros anyagoktól.

Bár a folyamat magától is végbemegy, azonban a test sokszor nem képes önállóan kiűzni az összes salakanyagot, ezért kell időnként besegíteni neki egy alapos méregtelenítő kúrával, ami egy természetgyógyászati, alternatív eljárás.

Mikor kell méregteleníteni?

A civilizált életmód sokszor sajnos nem kedvez az egészségnek: feldolgozott, egészségtelen ételeket fogyasztunk, túl keveset mozgunk, szennyezett levegőt lélegzünk be és túl sok a stressz az életünkben.

Emiatt a szervezetünkbe annyi méreganyag jut be, amennyivel már nem tud egymaga megbirkózni. A lerakódott toxinok pedig olyan tüneteket okoznak, mint például a puffadás, az anyagcsere lelassulása, hízás, emésztési panaszok, bőrproblémák, gyakori fejfájás, levertség, fáradékonyság.

Ezek mind a testünk vészjelzései, amik arra utalnak, hogy a szervezetben felhalmozódtak a méreganyagok. Ha ezeket a tüneteket észleljük, akkor mindenképp itt az ideje egy alapos belső nagytakarításnak.

A méregtelenítés kisokos legfontosabb kérdése: hogyan méregtelenítsünk egyszerűen, de hatásosan?

Ne feledjük, hogy a méregtelenítést valójában a saját szerveink végzik, főképp a vese és a máj. A beleknek és a húgyutaknak abban van nagy szerepe, hogy ezek a káros anyagok rajtuk keresztül ürülnek ki a szervezetből. A tüdő és a bőr ilyen szempontból szintén méregtelenítő szervnek tekintendő. A fő feladat tehát, hogy tehermentesítsük őket.

Ehhez a leghatásosabb a teljes és végleges életmódváltás, ami a többség számára a mai modern életvitelben sajnos kivitelezhetetlen, de legalábbis elég nagy kihívást jelent. Hisz ki teheti meg manapság, hogy olyan helyen éljen, ahol mindig tiszta és friss a levegő, kizárólag a saját biogazdálkodásából származó élelmiszereket fogyassza, fizikailag aktív életmódot folytasson, és soha, semmi miatt ne stresszeljen? Ez csak nagyon keveseknek adatik meg.

Ezért e méregtelenítés kisokos célja, hogy olyan megoldást javasoljon, amely a civilizált életbe is beilleszthető. A legegyszerűbb, egyben leghatásosabb módszer, ha egy olyan tisztítókúrát alkalmazunk, amely gyógynövényes készítmények segítségével megszabadítja a testet a lerakódott méreganyagoktól.

A hatékony kúra két részből áll: egy béltisztító programból és egy vér, máj, nyirokrendszer megtisztulását elősegítő programból. A béltisztítás ugyanis a tévhitekkel ellentétben nem egyenlő a teljes méregtelenítési programmal, hanem csupán annak egy része, ugyanis ahogy a méregtelenítés kisokosban korábban már említettük, a bélrendszeren kívül egyéb szervek is részt vesznek a tisztításban.
 
 

Milyen gyakran kell méregteleníteni?

Az állandó helytelen életmódot nem egyensúlyozza egy-egy kúra, ezért a méregtelenítést rendszeres időközönként (évente átlagosan 1-2 alkalommal) javasolt ismételni.

Persze a tisztítókúrák között is ajánlott odafigyelni arra, hogy minél kevesebb káros anyaggal terheljük a szervezetünket (étel, ital tekintetében mindenképp), például a gyógyszerek helyett válasszuk a természetes összetételű étrendkiegészítőket.
Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák.
Tartalomhoz tartozó címkék: Méregtelenítés

Keresés