Barion Pixel
A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

money-transactions

Hogyan tartható fenn a szellemi frissesség minden korban?

Ahogy telnek-múlnak az évek, és az ember öregszik, testileg és szellemileg is egyre inkább leépül. A mozgás lelassul, gyakoribbá válnak a fájdalmak, nehezebb a koncentráció, és már a memória sem a régi. Kellő odafigyeléssel és tudatos életmóddal azonban a szellemi frissesség minden korban megőrizhető, így elkerülhető az időskori demencia kialakulása.
Szellemei frissesség minden korban
 

Test és elme, szoros egységben

A tudósok hosszú időn keresztül éltek abban a hitben, hogy a központi idegrendszerben lévő sejtek száma már a születés pillanatában adott, és legfeljebb csak növekedni képesek, szaporodni nem. A modern kori kutatások azonban bebizonyították, hogy ez az elmélet téves, ugyanis ha ez a terület megfelelő impulzusokat kap, akkor képes új idegsejteket termelni.

Számos kísérletben vizsgáltak idős embereket, és arra az eredményre jutottak, hogy azok, akik fizikailag aktívabban töltik a mindennapjaikat, szellemileg is lényegesen jobb állapotban vannak. A test és az elme tehát szorosan összefügg, a memória frissességének fenntartásához nem elegendő csak az agyat “tréningezni”, hanem időt kell fordítani a rendszeres testmozgásra is.

Nem véletlen, hogy a versenyszerűen sakkozók többsége intenzív sporttevékenységet végez, hiszen így tud agyilag is csúcsformában maradni. A testmozgás ráadásul rengeteg egyéb előnnyel is jár, mérsékli a stresszt, a szorongást, segíthet a depresszión, és erősíti az immunrendszert.
Hogyan őrizzük meg a szellemi frissességet?
 

Szellemi frissesség minden korban természetes szerekkel

A kognitív funkciók fejlesztésére természetesen nem csak az idősebb korosztálynak van szüksége, hiszen sokan már fiatalabb korban is úgy érzik, hogy nehezen megy a koncentráció, gyakran feledékenyek, és a megfigyelőképességük sem az igazi. Ilyenkor szintén sokat segíthet, ha bevezetjük a mindennapi rutinunkba a testmozgást, de ezenfelül a természet patikájához is fordulhatunk segítségért.

A DranPa kapszula egy agyserkentő és memóriajavító készítmény, ami 13 gyógynövény - például ázsiai gázló, álombogyó, aranygyökér, kurkuma, orvosi zsálya - speciálisan összeállított keverékét tartalmazza. A készítmény támogatja a tibeti gyógyászatban fehér csatornáknak nevezett idegeket, melyek a kognitív funkciók megfelelő működéséért felelősek. Emellett javítja az agy mikrokeringését, a végtagok vérellátását, segít megelőzni az időskori elbutulást és fenntartani a szellemi frissességet minden korban.

Az agy optimális működéséhez ugyanis elengedhetetlen a folyamatos vérellátás, ennek zavara esetén pedig csökken a szervezet teljesítőképessége, ami a szellemi problémák mellett szervi panaszokat is okozhat.

Nyitottság, optimizmus, életszeretet

Az ember társas lény, a tartalmas élethez szüksége van szociális interakciókra, a többi emberrel való kommunikációra, kapcsolattartásra. Sok idős embernél viszont pont ez okoz gondot, hiszen aki egyedül él, az hajlamos bezárkózni, elszigetelni magát a külvilág elől, és minimálisra csökkenteni a társas kapcsolatokat. Ez hiba, hiszen a szellemi frissesség megőrzéséhez minden korban elengedhetetlen az embertársainkkal való érintkezés.

Ezenfelül rendkívül fontos az élethez való optimista hozzáállás és a nyitottság az újdonságok irányába. Nem szabad görcsösen ragaszkodni a megszokott dolgokhoz, hanem időnként ki kell lépni a komfortzónából, hogy az agyat is új ingerek érjék, a felfedezés öröme pedig a hangulatra is jó hatással van. Törekedjünk arra, hogy elfogadjuk és megértsük a miénktől eltérő véleményeket és jelenségeket, ezáltal intellektuálisan is gazdagodjunk.

Ha például eddig csak a gyógyszerekben hittünk, akkor adjunk egy esélyt a természetes szereknek is.
Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák.
Tartalomhoz tartozó címkék: Agyserkentő Memória

Keresés