Barion Pixel
A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

money-transactions

5 tuti tipp vizsgaidőszakra, hogy sikerrel vegyük az akadályokat

Mai cikkünkben hoztunk 5 tuti tippet vizsgaidőszakra. A májusi-júniusi hetek az általános iskolába, és a középiskolák alsóbb osztályaiba járó diákok számára a vakáció közeledtéről, a lazításról szólnak, nem úgy azonban az egyetemisták és a középiskolai végzősök körében, akiknek ezekben a hetekben nagy megmérettetésen kell részt venniük.

Az érettségi és a felsőoktatási félévet záró vizsgaidőszak igen megterhelő a diákok számára, de néhány trükk bevetésével és természetes módszerekkel sokkal könnyebben abszolválható.
 

Készítsünk tanulási rendet és vizsganaptárt!

Az eredményességen már az is sokat ront, ha nincs egy jól megtervezett rendszerünk a tanulásban, hanem össze-vissza próbáljuk a fejünkbe verni a tananyagot. Ezen viszont némi szervezéssel könnyen lehet segíteni.

Először is készítsünk egy vizsganaptárat: jelöljük be, hogy melyik napon, hány órakor, hol, milyen vizsgáink lesznek. Ha ez megvan, akkor ehhez mérten állítsuk össze a tanulási rendet.

Legyen egy útmutatónk, amiből világosan kiderül, hogy mely napokon milyen tárgyakkal mennyit szándékozunk foglalkozni, és ehhez a menetrendhez tartsuk is magunkat. Az elkészítése ugyan igényel némi időráfordítást, de ez többszörösen megtérül majd.

Serkentsük az agyunkat természetes szerekkel!

Ne kerteljünk, egy egyetemi vizsgaidőszak és egy érettségi is rendkívül megterhelő szellemileg. Nem csoda, ha egy tanulással töltött nap után úgy érezzük, mintha kifacsartak volna.

Sajnos a tananyagot nem tudjuk varázsütéssel a fejünkbe juttatni, és az sem segít, ha a könyvet a párnánk alá tesszük éjszakára, de a DranPa agyserkentő kapszula szedése javíthat a koncentráción.

A készítmény 13 gyógynövény együttes hatásával javítja az agy mikrokeringését és a memóriát, ezáltal hatékonyabban tanulhatunk, és az olvasottak is jobban rögződnek majd.

Iktassuk ki a zavaró tényezőket!

Hiába próbálunk elmélyülten koncentrálni, ha valamilyen külső tényező folyton kizökkent. A tanulás idejére némítsuk le vagy kapcsoljuk ki a telefonunkat (sőt, az a legjobb ha nincs is a közelünkben), és a laptopon is tiltsunk le minden felugró értesítést, ami megzavarhatna.

Vonuljunk vissza a szobánkba, csukjuk be az ajtót és kérjük meg a családtagokat, lakótársakat, hogy ne zargassanak. A zajokat kizárhatjuk azzal is, ha tanulás közben fejhallgatóval zenét hallgatunk. Léteznek kimondottan tanulást segítő, monoton zenék, amik nem vonják el a figyelmet.
 

Szánjunk elég időt a pihenésre!

Fáradtan az agyunk sem tud hatékonyan dolgozni, így felejtsük el azt a tipikus hibát, hogy éjszakákon át a könyvek felett ülünk. Alvás helyett tanulni egyáltalán nem kifizetődő, hiszen kifáradva úgysem tudjuk megjegyezni az olvasottakat.

Szervezzük úgy a napirendünket, hogy éjszakánként legalább 7-9 órát tudjunk pihenni. A minőség, mélyebb alvás elérésében segítenek az olyan természetes nyugtató hatású készítmények, mint a Nepa vagy a BioXan.

És az 5. tuti tipp vizsgaidőszakra: alkalmazzuk a pomodoro-technikát!

Ez egy nagyon egyszerű, ugyanakkor meglepően hatékony időmenedzselési technika, a dolgozó felnőttek közül is sokan alkalmazzák. A lényege, hogy az időt 25 és 5 perces szakaszokra bontjuk fel.

A 25 perces aktív szakasz során maximális koncentrációval tanulunk, majd 5 perc szünet következik, amit érdemes egy kis mozgással is egybekötni. Ezután újra 25 perc tanulás jön, amit ismét 5 percre szakítunk meg, és így tovább..

Minden vizsgázónak sok sikert kíván a Myrobalan csapata.
Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák.
Tartalomhoz tartozó címkék: Agyserkentő Memória

Keresés