Barion Pixel
A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

money-transactions

Változókor - ösztrogénpótlás

A változókor az az időszak, amely előbb-utóbb minden nő életében beköszönt. A menstruáció elmaradása, a hüvelyszárazság, a hőhullámok és a fáradékonyság csupán a fizikai tünetei ennek az idő múlására emlékeztető állapotnak. De a fizikai panaszok mellett a lelki feldolgozásról sem szabad megfeledkezni. Sajnos sok nő éli meg a menopauza tüneteit depresszióval és szorongással kísérve, a nőiességét búcsúztatva. Azonban ennek nem kell így lennie.
 
Ha azt veszed észre magadon, hogy:
  • egyre ritkábban jelentkezik, majd el is marad a menstruációd,
  • folyamatosan hőhullámok gyötörnek,
  • gyakori hangulatingadozással küzdesz,
  • egyre nagyobb problémát jelent a hüvelyszárazság,
  • csökken a libidód,
  • megváltozik a hozzáállásod a szexualitáshoz,
  • esetleg fejfájás is kíséri a fentieket…
…akkor több mint valószínű, hogy te is beléptél a változókorba.

Azonban jó, ha tudod, hogy a menopauza egy teljesen természetes folyamat és a kellemetlen tüneteiért nagyrészt a szervezet ösztrogénhiánya a felelős. A panaszok azonban sikeresen csökkenthetőek a változókori ösztrogénpótlással, amely lehet természetes, illetve mesterséges. Az orvosok sokáig ez utóbbit alkalmazták, de manapság már ők is egyre inkább előnyben részesítik a természetes módszereket, hiszen ugyanolyan hatékonyak, viszont nem járnak káros szövődményekkel.

A menopauzának nem kell szenvedéssel teli időszaknak lennie: ha megszüntetjük a panaszokat, akkor továbbra is teljes életet élhetünk és életminőségünk a régi lehet. Legalábbis a Feminess vélemények azt mutatják, hogy a könnyed változókor is lehet csodálatos időszak a Nők életében.

Keresés