Barion Pixel
A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

money-transactions

Mi a nyirokrendszer szerepe és feladata?

A nyirokrendszer szervezetünk második keringési rendszere, és második védővonala immunrendszerünknek, hiszen a nyirokrendszerből származnak a védekezés sejtjei, az immunsejtek, emiatt karbantartása, rendszeres tisztítása létfontosságú. Ha az egészségmegőrzésről van szó, sajnos a nyirokrendszerről általában kevés szó esik. Ha ugyanis nem működik megfelelően, az egy sor problémához vezethet. A nyirokrendszer meghatározó szerepet tölt be az immunrendszer működésében. A nyirokfolyadék tápanyagokkal és oxigénnel látja el a sejteket és ha a keringésben zavar keletkezik, akkor a szervezetben felhalmozódnak a toxinok és más káros anyagok.
 A nyirokrendszer szerepe és feladata
 

Mi a nyirokrendszer?

A nyirokrendszert a legtöbben az érrendszerhez hasonlítják, holott a működése nem ugyanolyan módon zajlik. Az erek ugyanis egy zárt “kört” alkotnak, melyben a vér egy pumpa - a szív - segítségével biztosított. A nyirokrendszernek az érrendszerrel ellentétben nincs úgynevezett keringető rendszere, mint a vér esetében a szív. Emiatt a nyirokfolyadék a szövet közti térben könnyen felszaporodhat.

A nyirokerek rendszere a kötőszövetekből indul. A testünk szövetei között különböző folyadékok találhatóak, melyek salakanyagokból, sejttörmelékekből, fehérjékből, baktériumokból állnak. Ez a nyirokfolyadék, ami bejut a nyirokerekbe. Az erek továbbítják a folyadékot át a nyirokcsomókon, míg az el nem ér a legnagyobb nyirokgyűjtőérbe, ami a szív előtti nagy vénába csatlakozik be.

A nyirokcsomók és a nyirokrendszer szerepe, feladata

A nyirokrendszerre tekinthetünk úgy, mint testünk “szemétszállítójára”, hiszen a kötőszövetekbe jutó folyadékokat összegyűjti és megszűri. Épp ezért roppant fontos szerepet játszik a méregtelenítésben. A folyadékot nyirokcsomók átszűrik, ezután visszajut a véráramba. Meglepő, de egy felnőtt ember esetében napi mintegy 2 liternyi nyiroknedv áramlik a testünkben.

Ezt az áramlást az izmok, illetve bőr mozgása biztosítja. Ugyanis minden egyes mozdulat együtt jár azzal, hogy a bőr megfeszül, és az izmok összehúzódnak. Ez nyomást gyakorol a nyirokerekre, melynek köszönhetően a folyadék mondhatni “kipréselődik” a kötőszövetből. Ám mivel a nyiroknedvnek csak egy irányba szabad folynia, ezért az erek belsejében sok kis apró “billentyű” van, amik megakadályozzák a visszafelé áramlást.

Épp ezért ahhoz, hogy a képes legyen ellátni a nyirokrendszer a szerepét és a feladatát, fontos, hogy lehetőleg minél több testmozgást végezzünk. A nyirokfolyadék legfőbb áramoltatója a szövetek mozgása és az izompumpa. Ezért aktív mozgatás nélkül nem érhető el tartós és hatékony eredmény!

Időnként azonban így is szükség lehet a nyirokrendszer támogatására, hiszen ne feledjük, hogy aktívan részt vesz a méregtelenítésben, márpedig napjainkban rengeteg méreganyaggal terheljünk a testünket.

Gondoljunk csak a rengeteg feldolgozott élelmiszerre, amit fogyasztunk, a kemikáliákkal teli kozmetikumokra, amit a bőrünkre kenünk, és a szennyezett levegőre, amit belélegzünk. Az ezekben lévő toxinok mind bejutnak a nyirokrendszerbe, amely így könnyedén túlterhelődhet.
 

A nyirokcsomók szerepe

A nyirokcsomók elszórtan, a nyirokerek mentén elhelyezkedő, a nyirokrendszer részét képező szervek száma 500-600 körüli a szervezetben. Csoportokban megtalálhatóak a nyak, a hónalj, a has és az ágyék területén. A nyirokcsomók normál esetben borsószem nagyságúak, fertőzések, betegségek miatt akár üveggolyó méretűre vagy akár bnagyobbra is megnőhet.

Hogyan őrizhetjük meg nyirokrendszerünk egészségét?

Ahhoz, hogy zökkenőmentes legyen a szervezet számára a nyirokrendszer szerepének és feladatainak elvégzése, érdemes támogatni egy kis külső segítséggel.

A nyirokpangást elsősorban a túl kevés mozgás, a helytelen táplálkozás, a kötőszövet eredendő gyengesége, a dohányzás, az alkoholfogyasztás és a túlsúly idézi elő. Tehát nulladik lépésként ezeken kell változtatni a cél érdekében.

Természetesen javallott megtámogatni mindezt olyan természetes készítménnyel, ami a nyirokrendszer munkáját segíti abban, hogy jobban működjön.

A Lympid kapszula egy nyirok- és vértisztító gyógynövényes készítmény, ami segít kivezetni a felesleges folyadékot, kiszűrni a salakanyagokat, sejttörmelékeket, kórokozókat, illetve elpusztítja a nyiroknedvben lévő vírusokat és baktériumokat is.

A készítmény javítja a nyirokkeringést, ezáltal csökkennek az olyan kellemetlen tünetek, mint a gyakori ödémásodás, és elhalványulhat a narancsbőr is. A nyiroknedv megtisztulásával pedig a vér szennyeződése is elkerülhető.

Minderről a 13 gyógynövényből álló komplex gondoskodik, ami olyan méregtelenítő gyógynövények értékes hatóanyagait tartalmazza, mint az ázsiai gázló, a kínai csüdfű, a bíbor kasvirág, az indiai bazsalikom vagy az indiai tömjénfa.

Az efféle természetes gyógymódok alkalmazása a legtöbb esetben sokkal célszerűbb, mint gyógyszereket szedni, hisz nem kell számolni a kellemetlen mellékhatásokkal vagy a hozzászokással!
Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák.
Tartalomhoz tartozó címkék: Nyirokrendszer

Keresés