Barion Pixel
A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

money-transactions

3 jel, hogy a tested fogyásért kiált

3 jel, hogy a tested fogyásért kiált A tavasz közeledtét nem mindenki fogadja kitörő lelkesedéssel, az egyre naposabb időben ugyanis lekerül rólunk a kabát és a vastagabb ruházat, ami eddig kisebb-nagyobb sikerrel elrejtette a test tökéletlenségeit. Fontos tudni, hogy a súlyfelesleg nem csak esztétikai kérdés, elsősorban nem is ezért kellene mindannyiunknak elérnie a számára ideális testsúlyt, hanem azért, mert az egészségre is veszélyt jelent.
A testi panaszokon túl - mint amilyen például a túlzott terhelésnek kitett ízületek vagy a megterhelt szív- és érrendszer - a léleknek sem tesz jót, ha nem vagyunk elégedettek azzal, amit a tükörben látunk. A villámdiéták és a drasztikus edzés sajnos ritkán hoz tartós eredményt, ha kezdetben tapasztalunk is némi pozitív változást, szinte elkerülhetetlen, hogy a leadott kilók "kamatostul" térnek vissza. Éppen ezért lényeges, hogy mind a sportban, mind a táplálkozásban inkább lassan, de biztosan haladjunk, és mindig odafigyeljünk szervezetünk visszajelzéseire. 
 
 
1. jel: Túlterhelt ízületek
 
Nem kell óriási túlsúly ahhoz, hogy az ízületek fokozott terhelésnek legyenek kitéve, van, aki már 5-6 kiló pluszt is megérez, és fájni kezdenek a bokái, a térdei. A test másik "gyenge pontja" a derék, ami szintén gyakran sajoghat, ha valaki hajlamos a hasi hízásra, ez ugyanis óhatatlanul olyan testtartás felvételére kényszeríti az érintetteket, ami egy idő után túlterheli a derekat, a hátat. Ha az ízületek fájdalommal jelzik, hogy ideje leadni pár kilót, nagyon fontos, hogy szakember segítségével lássunk munkához, a rosszul megválasztott gyakorlatokkal, a túl nagy súlyok használatával tovább ronthatjuk a helyzetet. Az ízületeket védő étrend-kiegészítők használata különösen nagy segítséget nyújthat, ha rászánjuk magunkat a rendszeres sportra, így a pozitív változásokat akár már azelőtt megtapasztalhatjuk, hogy a felesleges kilók elindulnának lefelé. 
 
 
2. jel: Ha a szív jelez
 
Nem a levegőbe beszélnek a szakemberek, amikor azt mondják, hogy a jelentős súlytöbblet növelheti a komolyabb betegségek kialakulásának kockázatát, a zsírpárnák ugyanis fokozott munkára kényszeríthetik a szívet, hozzájárulhatnak a vérnyomás emelkedéséhez, sőt akár a vércukor-értékeket is összezavarhatják. A jó hír az, hogy az ilyen típusú panaszok esetén a fogyás is elég lehet a javuláshoz, ehhez azonban kulcsfontosságú, hogy ne várjuk meg a tetemes mértékű súlyfelesleg felhalmozódását és rendszeresen részt vegyünk a szűrővizsgálatokon! Az, hogy a rendszeres sporthoz szakember segítségével lássunk hozzá, a szív- és érrendszer szempontjából is lényeges, a hirtelen jött nagy terhelés ugyanis veszélyes lehet - a fokozatosság ezen a téren is aranyat ér, és garantáltan meghozza a várt sikert, csak adjunk elég időt magunknak!
 
 
3. jel: A lélek terhe
 
Sokan úgy vélik, hogy a teltebb alkatúaknál senki nem tud jóízűbben nevetni, ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy az ő mindennapjaik csak mókából és kacagásból állnak, sőt! Azzal mi is egyetértünk, hogy fontos, hogy szeressük magunkat és ne támasszunk a testünkkel szemben túlzott elvárásokat csak azért, mert az óriásplakátokról és a magazinokról csakis csontsovány nők mosolyognak ránk, rendelkeznünk kell azonban annyi önkritikával, hogy tudjuk, mikortól kell odafigyelnünk a testsúlyunkra. A plusz kilók alááshatják az önbizalmat, depressziót, étkezési zavarokat okozhatnak - ezeket csak tovább súlyosbíthatják a rosszul megválasztott diétákból és mozgásformákból eredő kudarcok. A sikerélmények azonban helyreállítják a lelki harmóniát és fenntartják a motivációt a kitartáshoz! 
Tartalomhoz tartozó címkék: Diéta

Keresés