A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A félelem járványa

A félelem járványa

A félelem összehúz, leblokkol, bezár. Aki megijed, reflexszerűen összehúzódik. A félelem természete ez. Összehúzza a tudatot, ami hatással van az energiarendszerre, így összehúzza az energiacsatornákat is, ezért az energiaáramlás nem megfelelő. A félelemmel teli tudat összehúzza és megfeszíti az idegpályákat, ami hatással van a szervekre, így a teljes egészségi állapotunkra.
A testünk, energiánk és tudatunk hármasa nincs felkészülve, a tartós stresszhatásokra. Ez a hármas bizonyos értelemben ugyanúgy működik, mint évezredekkel ezelőtt, amikor még közel sem volt ennyi különböző területről érkező, az ingerküszöböt sokszor alig túllépő stresszfaktor.

A tudati-energetikai-fizikai rendszer a stressz hatására bekapcsolja a túlélő funkcióját és megszólal a riasztó: Menekülj vagy harcolj!

 

A tudat riasztására az energiacsatornák közül számos blokkolja az energiaáramlást, más csatornák aktivitása pedig felfokozódik. Testi szinten azok működése, melyek a menekülésben vagy harcban nem vesznek részt, viszont alapesetben rendkívül sok energiát használnak fel, elsődlegesen az immunrendszer, majd az emésztés és kiválasztás/méregtelenítés szervei szinte teljesen leállnak.
Évezredekkel ezelőtt – és még nagyon sokáig utána – a stresszt okozó helyzetek konkrétak voltak – pl. megtámadott az oroszlán – ami elől, ha nem menekültél el vagy nem védekeztél, harcoltál ellene nem kellett többé az immunrendszerrel foglalkozni.
Ma számtalan parányi ’oroszlán’ van az életünkben, ami elől nem feltétlen tudunk menekülni vagy harcolni ellene. Ezek a hétköznapi szorongató helyzetek, mint a közlekedési-, munkahelyi-, megélhetési- és számos egyéb stresszfaktor. Ezért meg kell tanulnunk ’kezelni’ a stressz hatásait. A mostani mumus, a koronavírus esetében a legfontosabb, hogy ne ülj fel a média pánikkeltésének.

 

Próbálj nyugodt maradni, igyál egy finom gyógyteát vagy használj nyugtató-kiegyensúlyozó készítményeket, mint például a BioXan.

BioXan kiegyensúlyozó, nyugtató gyógynövény kapszula

Egy egyszerű keverék:
 • 2 egység ázsiai citromfű – (Cymbopogon citratus)
 • 1 egység citromfű – (Melissa officinalis)
 • 1 egység levendula – (Lavandula angustifolia)
 • 1 egység kamilla – (Matricaria chamomilla)
A keverékből 1 púpozott evőkanálnyit teszünk 1 liter forrásban lévő vízbe, majd 10 perc pihentetés után egy napra elosztva fogyasztjuk.

 

Szedj vitaminokat!

A kimondottan nők számára kifejlesztett multivitamin kiegyensúlyozott tápanyagokat biztosít az egészséges étrend kiegészítéseként, nagy hangsúlyt helyezve a vitaminokra, ásványi anyagokra és természetesen a gyógynövényekre.

VITAMO női multivitamin gyógynövény kivonatokkal

A vitamin latin eredetű kifejezés, amiben a vita életet jelent, az amin pedig az aminokra utal, tehát röviden a vitaminok életfontosságú vegyületek. A szervezet vitaminokkal való megfelelő ellátása nagyon fontos lenne az év minden napján, de a járványos időszakban még fontosabb erre odafigyelni a védettség kialakítása érdekében.
Dr. Lenkei Gábor javaslata a vitaminokkal kapcsolatban:
Nagyon sokat segít, ha az ember megfelelő mennyiségű C- és D-vitamint fogyaszt, de ez abban az esetben is igaz, ha nincs semmiféle járvány. A C-vitamin minimális napi adagja 40 milligramm a testsúly minden egyes kilogrammjára számítva. Egy 50 kg-os hölgy esetében ez 50 X 40 = 2.000 milligramm, azaz 2 gramm. 100 kg-os testsúly esetén ez 100 X 40 = 4.000 milligramm, azaz 4 gramm. Ez a minimális adag. A vitaminok használatában jártas emberek ennek a mennyiségnek legalább a 2-3-szorosát szokták magukhoz venni. Minden áldott nap, nem csak a „hisztériakeltés járványok” idején. A D-vitamin alapvető napi adagja 4.000 Nemzetközi Egységnyi (rövidítve NE) mennyiség. Ennek a 2-3-szorosa is (8.000-12.000 NE) bátran elfogyasztható. Már ez a kettő is sokat segíthet abban, hogy védetté váljon egy fertőzéssel szemben.

 

Immunerősítés gyógynövényekkel

A tibeti gyógyászat számos olyan gyógynövényt használ, melyek hatékonyan erősítik fel a szervezetet és veszik fel a harcot a baktériumok és vírusokkal szemben..
A teljesség igénye nélkül említek itt néhány – a jelen helyzetre való tekintettel - vírusölő gyógynövényt.
Bár a világ egyre kisebb és manapság már szinte minden elérhető, de olyan gyógynövényeket említek elsősorban, melyek szinte biztos, hogy könnyen elérhetőek..
Ezek: - bazsalikom, édeskömény, édesgyökér, fokhagyma, gyömbér, kakukkfű, orvosi zsálya, szurokfű, rozmaring, szegfűszeg.
Ezen kívül van még számos más gyógynövény, ami – esetleg kis utánajárással – beszerezhető nálunk is: - álombogyó, ginzeng, fekete kömény, de nagyon jó hatásúak a különböző gyógygombák is.

Amennyiben nem szeretnél a keveréssel bajlódni, úgy szedd az iMU.18-at, ami 18 különleges gyógynövény egyedülálló keveréke. Ezáltal megerősíti a szervezet ellenálló képességét, ezáltal immunisabb maradsz a fertőzésekkel szemben. Kialakult betegség esetén gyorsítja a gyógyulást, ezáltal lerövidíti a gyógyulási időt.

 

IMU.18 immunerősítő gyógynövény kapszula

 

Végezetül pedig pár gyakorlati tipp, melyek legtöbbjét már olvashattad:

 • Moss alaposan kezet szappannal, ha van rá lehetőség fertőtlenítsd le, amihez a legjobb a gyógyszertárban kapható tiszta szesz!
 • Maradj nyugodt!
 • Egyél változatos, könnyen emészthető, laktató, meleg ételeket, amihez használj hevítő fűszereket, mint amilyen a bors, gyömbér, paprika, kurkuma, csili, fahéj, szegfűszeg!
 • Maradj nyugodt!
 • Erősítsd az immunrendszered gyógynövényekkel és vitaminokkal!
 • Maradj nyugodt!
 • Végezz testmozgást! Menj ki kocogni, sétálni, jógázz! Csináld, amit és amennyit jól esik!
 • Maradj nyugodt!
 • Ha hiszel a mantrák erejében ismételheted Zöld Tára mantráját – Om Tare Tuttare Ture Szoha – vagy a Gyógyító Buddháét – Tejata Om Bekandze Bekandze Maha Bekandze Radza Szamudgate Szoha.
 • Maradj nyugodt!
 • Pihenj és aludj sokat!
..és a legfontosabb: Ne félj!
Szerző: Erdélyi Zoltán
 
Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák.
Tartalomhoz tartozó címkék: virus

Keresés