Barion Pixel
A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

money-transactions

A tüdő és a légzés fontossága az egészséges életvitelhez

A légzést az emberek többsége teljesen természetes, hétköznapi dolognak tartja, amit ösztönösen végez. A tüdő és a légzés fontossága általában csak akkor kerül előtérbe, amikor már valamilyen probléma áll fenn. Holott ez a komplex, az élethez nélkülözhetetlen folyamat sokkal több figyelmet igényelne.
A tüdő és a légzés fontossága az egészséges életvitelhez
 

Mi történik a légzés során?

Légzéskor az orron vagy a szájon keresztül beszívott levegő először a tüdőbe jut, majd innen a vérbe kerül. A vér juttatja el a sejtekhez az oxigént az artériákon keresztül, így jut a szervezetünk energiához.

Ahhoz, hogy könnyebben érthető legyen, hasonlítsuk a légzés működését egy autó motorjához: úgy, ahogy a motor az üzemanyag elégetéséből nyeri az energiát, a testünk a belélegzett levegő segítségével tud megfelelően működni.

Ám ha az autónktól nagyobb teljesítményt várunk el, mert gyorsabban vezetünk vagy nehezebb terepen haladunk, úgy a légzőrendszernek is több oxigénre van szüksége, ha valamilyen megerőltető tevékenységet végzünk, például sportolunk. Ennek köszönhető az, hogy fizikai aktivitás hatására gyorsabban kezdjük el venni a levegőt.

Ám a légzés során mindig maradnak vissza salakanyagok (akárcsak az autó esetén a kipufogógáz), amelyek a vénákon keresztül visszajutnak a tüdőbe, ahonnan az orrunkon vagy a szánkon át kifújjuk őket. Ez főként szén-dioxid, aminek kilégzése után újfent megtöltjük a tüdőnket friss oxigénnel, és a folyamat kezdődik elölről.

A légzés tehát egy okosan felépített körforgás, ami nélkülözhetetlen az életben maradáshoz, ezért is lényeges, hogy észben tartsuk a tüdő és a légzés fontosságának szerepét, valamint immunrendszerünket is folyamatosan támogassuk a megfelelő eszközökkel, módszerekkel.

Ne becsüljük alá a tüdő és a légzés fontosságát!

Manapság a tüdőd még akkor is rengeteg káros hatásnak van kitéve, ha sem aktív, sem passzív módon nem dohányzol. A levegőszennyezés miatt ugyanis szinte mindenhol teli van a levegő méreganyagokkal, melyeket sajnos belélegzünk.

Ezenfelül a felületes légzés is nagy probléma: az emberek nagy többsége csak mellkasát tölti meg a levegővel, holott a mély, hasi légzés lenne az ideális.

A légutak megbetegedése előidézhet hörgőgyulladást, tüdőgyulladást, asztmát és tüdőtágulatot is. Ezek megelőzése érdekében célszerű rendszeresen figyelmet fordítani a tüdő tisztítására és erősítésére, melyhez a gyógynövények erejét is segítségül hívhatjuk.

A Lung.12 kapszula egy olyan készítmény, ami 12 gyógynövény komplexét tartalmazza. Alkalmazható megelőzésként, illetve légzési panaszok, légzőszervi betegségek, asztmás tünetek, tüdőbetegségek, valamint hörghurut kezelésére is.
 
 

Hogyan óvhatod meg a tüdőd egészségét?

Az egészséges tüdő és a légzés fontossága nem is lehet kérdés, az már sokkal inkább, hogy miképp vigyázhatsz rá. Érdemes megtanulni a hasi légzés technikáját. Némi gyakorlás után olyan természetessé válik, hogy ösztönösen alkalmazod majd a mindennapok során.

Ezenfelül igen fontos a rendszeres mozgás is, ugyanis a szapora légzéssel nemcsak a sejtek oxigénellátása javul, de növekszik a tüdő kapacitása is. Amilyen gyakran csak tudsz, keress fel olyan helyeket, ahol tiszta és friss a levegő: például erdők, hegyek, barlangok. Itt a tüdő nagyszerűen tisztulhat és regenerálódhat.

Otthoni gyógymódként szóba jöhet a tüdőt támogató gyógynövényeket is tartalmazó természetes étrend-kiegészítők alkalmazása, de ha be tudsz szerezni friss gyógynövényeket megbízható forrásból, akkor készíthetsz belőlük inhalálásra alkalmas főzeteket is.

Megfázás és légúti betegségek esetén is érdemes a gyógyszerek helyett inkább a természet patikájához fordulni, hiszen ezek a szerek is igen hatékonyak, és még csak nem is károsak.
Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák.
Tartalomhoz tartozó címkék: Légzés-tüdő

Keresés