Barion Pixel
A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

money-transactions

A változókor kezelése természetes módszerekkel

Minden hölgynél elérkezik az az időszak, amikor az élete egy új szakaszba lép és fókuszba kerül a változókor kezelése. A tünetek bár mindenkinél másképp és más intenzitással jelentkeznek, egyvalami azonban közös: semmiképp sem szabad félvállról venni a test és a lélek jelzéseit.
Változókor ellen természetes módszerekkel
 

Melyek a változókor jellemző tünetei?

A klimax minden nőt érint, még azokat is, akik nem tapasztalnak magukon erős, a mindennapi tevékenységeiket megnehezítő szimptómákat. A többség azonban pontosan érzi, mikor kezdődik az élete új szakasza, hiszen egy vagy több tipikus tünettel kell megbirkóznia az alábbiak közül:
 • gyakori és szélsőséges hangulatváltozások,
 • enyhe elhízás,
 • rendszeres - esetenként elviselhetetlen - hőhullámok,
 • alvászavarok következtében fellépő fáradtság,
 • koncentrációs- és memóriazavarok,
 • száraz bőr,
 • szociális igények csökkenése, visszahúzódás,
 • türelmetlenség, fokozott érzelmi állapot,
 • erőtlenség, energiahiány,
 • izzadás,
 • menstruációs zavarok.
Ezeknek a panaszoknak az oka a hormonokban keresendő. Körülbelül a 45. és az 50. életév között a petefészek aktív működése folyamatosan alábbhagy, emiatt pedig csökkenni kezd a két legfontosabb női nemi hormon, az ösztrogén és a progeszteron szintje. A menstruáció egyre ritkábban jelentkezik, majd végül teljesen megszűnik.

Bár mindez riasztó lehet, azonban tudnod kell, hogy szó sincs betegségről, ez egy teljesen természetes élettani folyamat, amelyet előbb-utóbb minden nő átél. Emiatt ne próbáld meg különféle gyógyszerekkel elnyomni a tüneteket, hanem inkább keress kíméletes megoldást a természet patikájában.

Hasznos tippek a változókor kezelésére

Ha szeretnéd a lehető legkevesebb kellemetlenséggel átvészelni a változókort, akkor fogadd meg az életmóddal és a táplálkozással kapcsolatos tanácsainkat, amelyekre előző bejegyzésünkben bővebben kitértünk.

Emellett azonban érdemes figyelmet fordítanod a természetes hormonpótlásra is. Ez viszont közel sem azt a gyógyszeres hormonterápiát jelenti, amelyről már bebizonyosodott, hogy komoly szövődményekkel és egészségkárosító hatásokkal jár. Az olyan lelki tüneteket, mint például a depresszió vagy az álmatlanság, sem szabad hosszú távon nyugtatókkal és altatókkal kezelni, hiszen ezeknek számos kellemetlen mellékhatása lehet.

A fitoösztrogének ezzel szemben teljesen természetes vegyületek, amelyek a gyümölcsökben, gyógynövényekben találhatóak, és szerkezetükben hasonlítanak az ösztrogénekre. Ezért bátran alkalmazhatóak a változókor kezelésére, a panaszok csökkentésére.

A Feminess kapszula a tibeti gyógyászati elvek alapján készült, 100% természetes készítmény, amely 18 különféle gyógynövény együttes hatásával segít a klimax tüneteinek csökkentésében. Nem tartalmaz semmiféle mesterséges hormont, hanem kizárólag természetes fitoösztrogéneket tartalmazó gyógynövényekből áll, mint például az ashwagandha, ismertebb nevén álombogyó.
Ashwaganda a változókor kellemetlen tünetei ellen
 

Hogyan végezd a természetes hormonpótlást?

Amikor elkezded használni a Feminess kapszulát, eleinte naponta 3 x 1 szem szedése javasolt. Ha érzed magadon a javulást, a panaszok csillapodását, mérsékeld a mennyiséget napi 2 szemre. Ha a tüneteid újból fokozódnak, ismét térj vissza a 3 szemhez, ha viszont továbbra is javulást tapasztalsz, próbálkozz napi egyetlen szemmel. Amennyiben így is elegendőnek érzed a hatást, maradhat ez a mennyiség, ellenkező esetben pedig növeld ismét naponta 2 szemre.

A mai, felgyorsult világunkban minden panaszunkra a gyógyszerektől remélünk gyors megoldást. Pedig a természetben is számos kiváló gyógyír lelhető fel - káros mellékhatások nélkül.
 
Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák.
Tartalomhoz tartozó címkék: Változókor

Keresés