Barion Pixel
A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

money-transactions

Ép testben ép lélek. Vagy?

Szerinted a testi fájdalmak, betegségek vannak erősebb hatással a lelkünkre, vagy az elménk betegségei, mint a szorongás, pánik, depresszió okoz több testi elváltozást és problémát?
Ép testben ép lélek. Vagy?
 
Képzeld el, már az ókori bölcsek is ismerték ezt a mondást, miszerint ép testben ép lélek, hiszen ők találták ki.

Felfigyeltek arra, hogy akinek a testét valamilyen komoly, hosszan elhúzódó betegség gyötri, vagy valamilyen végtag hiánnyal, látható deformitással született, azoknak az embereknek a tudata, elméje, lelke is megtörik egy bizonyos időn belül és nem lesz tovább lelki békéje, nyugalma.

Manapság már egyértelműen tudjuk és látjuk, hogy szorosan összefügg a kettő. Test és lélek.

Érdekes például, hogy a nőknél elsősorban a szorongás, pánik, hasi panaszok, álmatlanság, migrén a legerősebb, leggyakoribb tünet, ami végül hasi, nőgyógyászati, vagy immunrendszeri tünetekhez vezet testi szinten is.

A férfiak is küzdenek ám démonokkal, őket is megviselik a betegségek, munkahelyi és párkapcsolati gondok, de ők hosszú éveken vagy évtizedeken át magukban tartják a fájdalmukat, míg végül egy derékfájásban jön ki az összes elnyomott lelki sérülésük.

Mindenki, vagyis én is olyan vagyok, hogy betegen a hangulatom is rossz. Többet veszekszem és nehezen alszom el, cserébe össze-vissza eszem az idegtől és a végén már annyira pánikolok, hogy csak nagy sóhajtások közepette vagyok képes lenyugodni.

Látom és érzem magam körül, és naponta tapasztalom is a vevőinkkel való beszélgetésekben is, hogy sokszor az emberek problémái annyira mélyek, hogy nem tudják őket egyedül, magunkban megoldani.
 
Ép testben ép lélek. Valóban így van?
 
Én egyébként kb. 20 évesen hallottam először a pszichoszomatikus betegségekről, vagyis a lelki eredetű megbetegedésekről.

Érdekes módon egyből logikusnak tűnt, hogy ha az agyamban, a gondolataimban nem tudok rendet tartani, akkor abból előbb vagy utóbb nagy baj lesz és lebetegszem, illetve azt is láttam, hogy akinek tartós betegsége van, az előbb utóbb befelé fordul, többet szorong és pánikol, mint mondjuk én, aki egészséges.

Azok a nők, akik régen arról panaszkodtak, hogy hányingerük van, izzadnak, alig kapnak levegőt, kalimpál a szívük, álmatlanok, és nem tudták ezt bebizonyítani, vagyis nem volt MÉG szervi elváltozás a testükben, nos, sajnos őket sokszor hisztérikának hívták, teljesen jogtalanul.

Manapság ilyen nem fordulhat elő.

Számos jó terapeuta, természetgyógyász és vizsgálat áll a rendelkezésünkre, amiből szép lassan ki lehet deríteni, mitől félünk, mi aggaszt, mi nyomaszt minket, ami miatt ez a sok lelki és testi fájdalmunk van.

Higgyétek el, nem szégyen beszélni az érzéseinkről!

A sokáig elnyomott harag, düh, csalódottság, megfelelési kényszer előbb vagy utóbb benyújtja a számlát a testünknek és akkor nem leszünk boldogok, az tuti!

Szerintem az emberek úgy lettek kitalálva, hogy a test és a lélek akkor szól szépen, ha mindketten ugyan azt a dallamot játszák. Ha bármelyik eltér, hiányt szenved a másik, megszűnik a harmónia.

A hagyományos kínai gyógyászatból már jól ismert yin és yang is erről szól, vagyis hogy semmi sincs a másik nélkül.

A test és a lélek azonos szinten kell rezegjen, hogy egészségesen élhessen.

Vigyázzatok magatokra!
Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák.
Tartalomhoz tartozó címkék: Stresszkezelés

Keresés