Barion Pixel
A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

money-transactions

Feminess sikertörténet

Feminess sikertörténet

Szabó Csilla hosszú kálváriája után talált rá a Feminess változókori kapszulára és annyira örült a pozitív hatásnak (a sok-sok csalódás után), hogy megkeresett minket, hogy szívesen leírná történetét. 

Figyelem! A blogbejegyzés SZIGORÚAN hölgyeknek íródott!

Magamról csak nagyon röviden. 

Szabó Csilla vagyok, amatőr futó, 2017 év végén kezdtem ultrafutóként  versenyezni. 2018 decemberétől a W50 korosztályban koptatom a cipőket. Szeretném elmesélni a változókorral kapcsolatos kálváriámat, mert ez minden nő életében elékezik, ha tetszik, ha nem. Nálam konkrétan "ajtóstul tört a házba", ami komoly hatással volt a sport teljesítményemre és nem a jó értelemben...

Szóval, ha pasi vagy, akkor innen ne folytasd, úgysem tudsz azonosulni vele! De! Ha van párod és nem 20-30 éves akkor nyugodtan add át neki olvasásra.

MENŐ PAUZA

Hát megérkezett.

A Wikipédia szerint:
Haladó öregedés (presenium): 50 v. 45-től 65 v. 60 éves korig. Úgy egy éve kezdődött, már be-be kopogtatott, de egy éve berúgta az ajtót. Ez bizonyos dolgokkal kéz a kézben jár. Főként nálunk, nőknél. Olvastam róla, hallottam róla. Tudtam, hogy meg fog történni. A jelek árulkodóak voltak.

Ciklus össze vissza, de inkább nem is, ha meg igen, arról jobb nem beszélni: Pusztító hőhullámok. Alvás nélküli éjszakák, csak forogtam az ágyban, közben meg izzadtam mint egy telivér az ascoti derby célegyenesében.

Amatőr futó vagyok, inkább hosszú versenyekkel és edzésekkel. Az álmatlan éjszakák erősen visszavetettek a másnapi edzéseken. Az, hogy totál másnaposnak néz ki az ember és majdnem állóhelyben képes elaludni, szinte semmiségnek tűnt. Egy-egy ilyen izzadós éjszaka után a reggeli HRV teszt kuka, nyugalmi pulzus az egekben, mintha fél éjszaka futottam volna.

A POLAR hangosan tiltakozott minden sporttevékenységgel szemben, azt mondta az óra: EMBER! A KERINGÉSED ROMOKBAN! Ma tarts pihenőnapot! Ráadásnak a közérzeted is pocsék.

Ezen felül Totál röhej, hogy “őmenopauzasága” pontosan tudja, hogy csúsztasson 3 hónapot a …tudod min…(itt nem mondjuk ki), majd irtózatos erővel, mindig és már kiszámítható módon kizárólag a versenyek rajtja előtti éjszakán jelentkezzen. Így volt ez tavaly a 100 km világbajnokságon, a Skanzen 6 órás országos bajnokságom, idén a Békéscsaba-Arad-Békéscsaba kétszáz kilométerének, a Korinthosz 162 kilométerének és az Organica FX82 kilométeres távja előtti éjszakáin is. Nem ideális, szerintem mindannyian tudjuk. Ezzel bajlódni 160-200 kilométeres versenyeken nem öröm.

Tudom, lehet még kislány vagy, (férfiak ugye NEM olvasnak) nevetsz ezen, hiszen nálad mint egy Patek Philippe óra, úgy működik, de világosan látszik, megzizzen egy kor után valahol az óramű. A minden reggel új pizsamáról már ne is beszéljünk, egy mosószergyártó cég reklámarca lehettem volna a fogyasztásom alapján.

Szóval volt gond rendesen.

Világos volt a helyzet, először meggugliztam, először önorvoslás és önámítás: áááá, korán van még, meg hátha nem, meg pont velem, meg korai még aztán irány a nőgyógyász.

“Csilikém, hát min csodálkozol”, csapta össze a kezét drága orvosom, aki mindhárom gyermekem születésénél aszisztált és úgy ismert, mint a tenyerét. 35 éve rendszeresen találkoztunk, őt nem lepte meg. Nagyon őszintén, igazából engem sem, de rosszul esett.

Tudtam, hogy eljön értem is, DE EZ AKKOR SEM FAIR! Mindenem lázadt ellene, de nem volt mit tenni, együtt kell élni vele. Most röhögsz, de érted is kinyúlik majd!

Eljön. Előbb vagy utóbb, de megtörténik, nincs menekvés.

A futásban azt láttam, lehet hogy korosodok, már W50 korosztályban vagyok, de még mindig megállom a helyem, gyakran a dobogón a két másik lány összesen nincs annyi idős, mint én, a mezőnyben fiatalabbak futnak, mint a legkisebb gyerekem, lassan az unokámat is tolom versenyen futó babakocsiban, és az eredményeim még mindig javulnak. Szóval a futásban úgy tűnik nincs még nagy gond, de a csengő már szól. Nemcsak szól, hátráltat!

Mindössze ez a negyedik év, hogy versenyzek, élvezem és sikerélményt ad. Nagyon, de nagyon nincs kedvem abbahagyni, mert holmi biológiai perpatvar folyik odabent!

Szóval “futni necesse est”, úgyhogy kerestem a megoldást.

Az első logikus opció az orvosi konzultáció után az általa javasolt apró pirula. Ezektől idegenkedek, meg MACS, de jobb nincs. Elkezdtem szedni és láss csodát! 2-3 nap után elfújták a forgolódást, nincs hőhullám, vééégre éjszaka tudtam aludni, pihenni!
Aztán úgy gondoltam, akkor ennek most így vége is,“meggyógyultam:)”, és elhagytam a szedést. Rossz hír, rá 3-4 napra kezdődött újra a pokoljárás.

Vegyész vagyok. Tudom, mi minden kerülhet a pirulákba. Azt is tudtam, újra kell kezdeni, ha nem akarom újra a canossa járást folytatni, de a belsőm lázadozott. Tablettákon élni nem jó! Nagyanyám azt mondta, hogy van betegség, ami gyógyszerrel egy hét, gyógyszer nélkül 7 nap.

Kell, hogy legyen valami más megoldás!

így kezdődött egy kutatás. Kutyafüle fűtől macskafarka gyökéren át mindenről olvastam. Közben ment a jojózás. Szedtem, frankón vagyok, de pirula. Felborzoltam magam,nem szedtem, ááááá, hagyjuk…
Szedtem jól voltam, nem szedtem, jött a nyavalyatörés és újra és újra egy éven át. Lassan kifektetett. Hittem abban, van valami békés megoldás, kell, hogy legyen! Megszállottan kerestem valami természetes, nem veszélyes módszert.

Agyongugliztam a gépemet, mikor beesett egy termék. Csak giz-gaz van benne! Természetes összetevők. Ezek idáig sosem működtek, de megrendeltem.
A gyógyszert abbahagytam, elkezdtem szedni az új gyógynövényes kapszulát és reszketve vártam hogy tabletta nélkül visszatérnek-e a  tünetek.

Nem voltak!

Igazából nem is hittem el, folytattam. Aztán abbahagytam, mert tudni akartam, van-e bajság, ha abbahagyom.

Volt.

Újrakezdtem, 3-4 nap, visszajött az idill.
Folyamatos szedés után ráadásnak rendeződött az eddig totálisan rendezetlen is!

Most ott tartok, ki merem jelenteni, bátran, hogy bevált.

Nem gyógyszer, működő, természetes hatóanyag tartalmú speciális kiegészítő termék.

Miért írtam le?

Mert azt látom, egyre többen vagyunk, akik megtaláltuk az örömünket a futásban és sokan köztetek lassan utolértek:) majd korban.
Gondoltam, megspórolom a keresgélést nektek.

Meddig kell szedni? Sajna az óra ketyeg tovább!
WIKIPÉDIA szerint majd ez következik:
Aggkor (senium), 65 v. 60 év felett. Addig azonban ráhajtok néhány szakállas korosztályos csúcsra és jól fogom érezni magam!

Csak azértis!

Ezért lehet, egyre inkább úgy tűnik, egy kritikus menopauzából MENŐ pauza!

A termék neve, csak hogy lerántsam a leplet végre: FEMINESS

Ha bármi kérdésed lenne, megtaláltok :-)

 A blogomat itt is eléritek: https://www.szabocsilla.info/post/men%C5%91-pauza

Tartalomhoz tartozó címkék: Változókor

Keresés