Barion Pixel
A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

money-transactions

Gyógynövényekkel a koronavírus ellen

Gyógynövényekkel a koronavírus ellen

Gyógynövénykeveréket vizsgáltak az új koronavírus ellen Kínában: 90%-ban eredményes volt

Kína négy tartományában vizsgáltak egy gyógynövénykeveréket az új koronavírus miatti tüdőgyulladásos betegek kezelésében, 90%-os eredményességgel.

 

Egy új kutatásról számolt be a kínai Egészségügyi Minisztérium kínai orvoslásért  felelős része, a Nemzeti Hagyományos Kínai Orvosi Hivatal, melyben egy hagyományos gyógynövénykeveréket 90%-os eredményességgel alkalmaztak az új koronavírusos megbetegedések kezelésében.

A Hivatal honlapján olvasható híradás szerint az új koronavírusos fenyegetés miatti intézkedések egyikeként egy négy tartományra kiterjedő több központú klinikai kutatást indítottak.

 

A kutatás neve: „Az új koronavírusfertőzéses tüdőgyulladás ellen eredményes hagyományos kínai orvosi receptek kiválasztása.”

A Shanxi, Hebei, Heilongjiang és Shaanxi tartományokban létesített központokban 214 olyan betegnek adták a „Tüdőtisztító méregkilökő főzet” (Qingfei paidu tang) nevű keveréket, akik új koronavírusfertőzéses tüdőgyulladásban szenvedtek. Megfigyelték az erőtlenség, a láz, a köhögés, a torokfájás és az étvágytalanság tüneteiben illetve a képalkotó vizsgálatok (röntgen, CT stb.) eredményeiben bekövetkező változásokat. A keveréket három napon keresztül adták.

 

! A betegek 90%-ánál eredményesnek találták a kezelést. Azon belül a betegek 60%-ánál javultak a tünetek és a képalkotó eredmények; a betegek 30%-ának nem súlyosbodott az állapota. 

 

Az alkalmazott keveréket az ókori Zhang Zhongjing receptjei alapján állították össze, ő írta ugyanis a kínai orvoslás fennmaradt legrégebbi, járványos betegségek kezeléséről szóló klinikai kézikönyvét. Az Értekezés a hideg sérülésről című munkában a „hideg” jellegű tényezők által okozott külső eredetű lázas megbetegedések tünettanát és kezelését ismerteti részletesen. A recept kiegyensúlyozott, az új koronavírusos tüdőgyulladás valamennyi stádiumában adható, súlyos és kritikus esetekben a megfelelő életmentő eljárások ésszerű kiegészítéseképPen is. A receptet nem ajánlják megelőzésre, csak terápia részeként

 

Az alábbiakban közreadjuk a Nemzeti Hagyományos Kínai Orvosi Hivatal által vizsgált receptet.

 

„Tüdőtisztító méregkilökő főzet” (Qingfei paidu tang)

Herba ephedrae 9, Radix glycrrhizae tostae 6g, semen armeniacae var. amarum 9g, gypsum fibrosum 15-30g (előfőzve), ramulus cinnamomi 9g, rhizoma alismatis 9g, polyporus 9g, rhizoma atractylodis macrocephalae 9g, poria 15g, radix bupleuri 16g, radix scutellaiae baicaliensis 6g, tuber pinelliae praeparata, rhizoma zingiberis recens 9g, radix asteris 9g, flos farfarae 9g, rhizoma belamcandae 9g, herba asari 6g, rhizoma dioscoreae oppositae 12g, fructus aurantii immaturus 6g, pericarpium citri reticulatae herba pogostemonis 9g.

A fenti összetevők a kínai orvoslás hagyományos szárítmányaiból főzetnek elkészítve, napi egy főzet, két részletben reggel és este melegen elfogyasztva, étkezés után 40 perccel. Elfogyasztása után ajánlott fél csésze híg rizskását meginni, nyelv- és szájszárazság esetén egy csészényit. Három adag egy kúra. Megjegyzés: a gypsum fibrosum mennyisége a láz mértéke szerint csökkentendő vagy növelendő.

 

Mi ebből a tanulság?


A fentiek alapján elmondható, hogy Kínában többfajta módszer alkalmazását vizsgálják az új koronavírusos tüdőgyulladás kezelésében.

A hagyományos kínai orvoslásnak hosszú évszázadokon át összegyűjtött tapasztalatai vannak a különféle lázzal, légúti panaszokkal járó járványos megbetegedések kezelésében. Így nem csoda, hogy bevetik a jól bevált módszereket is.

A fenti vizsgálat az adott járványügyi helyzet sürgősségének megfelelően egy gyors első lépés abba az irányba, hogy tudományos támpontokat szerezzenek az évszázados tapasztalatok jelen helyzetben való alkalmazásáról. Ezután még nagyon sok lépés vezet el oda, hogy egy új gyógyszert lehessen bevezetni, amely széles körben alkalmazható az új koronavírus ellen.

 

Nem lehet tudni még, hogy ebben az irányban mit hoz a jövő, de a néhány éve Nobel díjjal jutalmazott, hagyományos kínai orvoslásból fejlesztett malária elleni gyógyszert figyelembe véve, nem először történne meg, hogy egy világméretű járvány elleni hatékony gyógyszer a kínai orvoslás vizsgálatából származna.

Addig pedig minden nap emberek ezrei és milliói használják a kínai orvoslás receptjeit, úgy ahogy azt Zhang Zhongjing a késő ókorban lejegyezte.

 

Forrás: https://www.kinai-medicina.hu/single-post/2020/02/17/Gy%C3%B3gyn%C3%B6v%C3%A9nykever%C3%A9ket-vizsg%C3%A1ltak-az-%C3%BAj-koronav%C3%ADrus-ellen-K%C3%ADn%C3%A1ban-90-ban-eredm%C3%A9nyes-volt

Tartalomhoz tartozó címkék: Gyógynövények Vírusok

Keresés