Barion Pixel
A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

money-transactions

Mi a pánikbetegség, és mitől alakulhat ki?

Napjaink stresszes, túlfeszített életmódjának köszönhetően egyre gyakoribbak az olyan pszichés betegségek a lakosság körében, mint például a szorongás vagy a pánikbetegség. Sajnos sokan még mindig nem veszik komolyan az ezekre jellemző tüneteket, pedig a megfelelő kezelés igencsak fontos lenne a javuláshoz.

Mai cikkünkben annak járunk utána, hogy mi a pánikbetegség, és milyen tényezők okozzák.
Mitől alakul ki a pánikbetegség?
 

Pontosan mi a pánikbetegség?

A pánikbetegség valójában a szorongással járó pszichés zavarok egy fajtája. Szoros rokonságban áll a fóbiákkal, kényszerbetegségekkel, a poszttraumás stressz szindrómával és az általános szorongással.

Bár sokan nem is tudják, mi a pánikbetegség, a rohamok jellemző tünetei azonban árulkodóak lehetnek:
  • Légszomj
  • Gyors szívverés
  • Izzadás
  • Reszketés
  • Hirtelen fellépő rossz közérzet
  • Émelygés, szédülés, hányinger
  • Hasi vagy mellkasi görcsös fájdalom
  • Izomfeszülés
Ha ezek a tünetek olyankor jelentkeznek, amikor az illetőnek látszólag semmi oka nincs a szorongásra (tehát nincs például vészhelyzetben), akkor pánikrohamról beszélünk, amely ha rendszeresen jelentkezik, akkor valószínűsíthető a pánikbetegség.

Mik a pánikbetegség okai?

A pszichológusok szerint a pánikbetegségnek alapvetően lelki okai vannak, melyek közül több különböző típust különböztetnek meg.

Az egyik a helytelen stresszkezelés, mely a mai társadalomban különösen nagy probléma, hiszen a stressz szinte népbetegséggé vált. Akik nem tudnak megbirkózni vele, azoknál nagyobb eséllyel alakul ki pánikbetegség. A BioXan kiegyensúlyozó gyógynövénykapszula segít oldani a stresszt, és megteremteni a békés, nyugodt tudatállapotot és a belső harmóniát. Kémiai szerek és függőség nélkül!

A pánikbetegség további oka lehet a halálfélelem, melynek során a beteg gyakran indokolatlanul, túlzott intenzitással retteg a saját vagy a szerettei életének elvesztésétől.

A pszichés konfliktusok is gyakran állhatnak a háttérben, amikor az illető nem tudja kezelni vagy feldolgozni az életében felmerülő konfliktusokat, hanem inkább elmenekül előlük, ami pánikrohamhoz vezethet.

Végül a felborult érzelmi egyensúly is felelős lehet a pánikbetegség kialakulásáért. Ilyenkor a beteg nem képes megbirkózni a negatív oldalra billent érzelmi egyensúllyal. A Nepa természetes gyógynövénykapszula a hagyományos tibeti gyógyászati módszerek segítségével száll szembe a kibillent állapot tüneteivel. Segít újra kiegyensúlyozott, nyugodt tudatállapotba kerülni, és megszabadulni a szorongástól.
Pánikbetegség kezelése természetes szerekkel
 

Gyógyítható-e a pánikbetegség?

Szerencsések azok, akik úgy élik le életüket, hogy sosem kell megtapasztalniuk, mi a pánikbetegség. Azonban akiknél jelentkeznek a tünetek, azoknak sem kell szenvedéssel tölteniük napjaikat, a pánikbetegség ugyanis kezelhető.

Ehhez természetesen minden esetben szakemberre van szükség, aki egyénre szabott terápiát alkalmaz. A természetes gyógynövénytartalmú szerek hasznos kiegészítői lehetnek a kezelésnek, melynek során a betegség tünetei csillapíthatóak vagy akár megszüntethetőek.
Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák.
Tartalomhoz tartozó címkék: Pánikbetegség Stresszkezelés

Keresés