Barion Pixel
A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

money-transactions

Nehezen megy a koncentrálás? Hasznos tippek az agyserkentés, memória javítása érdekében

Életünk során szinte alig akad olyan szituáció, amihez ne használnánk a gondolkodás képességét, így az agyunk, mondhatni, szüntelenül dolgozik. Nem csoda, ha néha úgy érezzük, mentálisan elfáradtunk, és nagy szükségünk lenne valamire az agyserkentés, memória javítása érdekében

Ez közel sem csak az idősebb korosztályra jellemző, hiszen a diákok és az aktív generáció számára is lényeges, hogy “fejben ott legyenek”, azaz hatékonyan tudjanak tanulni és dolgozni.

Ha te is gyakran érzed úgy, hogy szellemileg szinte teljesen “lemerültél”, akkor próbáld ki az alábbi egyszerű, ám annál hatásosabb praktikákat!
Szellemei frissesség minden korban
 

Természetes fény és friss levegő

Azt már több kutatás is bebizonyította, hogy a természetes fény és a friss levegő jó hatással van a koncentrációra. A tanteremben vagy az irodában próbálj minél közelebb ülni az ablakhoz, hiszen így nem csupán több fényhez jutsz, hanem szellőztetéskor több friss levegőhöz is.

Otthoni tanulás vagy home office munkavégzés esetén pedig, ha jó az idő, akkor irány a természet! Dolgozz vagy tanulj a kertben, a teraszon, az erkélyen vagy akár egy közeli parkban. A természet közelsége és a nap melengető fénye remek agyserkentő, ráadásul a stresszt és a szorongást is csökkenti.

Gyógynövényes készítmények az agyserkentés, memória javítása érdekében

A kávézás, bár vannak kedvező élettani hatásai, egy bizonyos mennyiség felett már káros, és függőséget okoz. Ennek megfelelően csak mértékkel szabad fogyasztani a feketét, az energiaitaloktól pedig mindenkit óva intünk, hiszen tele vannak cukorral, és nagyon egészségtelenek.

Helyette próbáld ki inkább a DranPa kapszulát, ami egy gyógynövényes agyserkentő, memóriát javító gyógynövénykomplex. A készítmény támogatja az agy mikrokeringését, jó hatással van a perifériás erekre és a kognitív folyamatokért felelős, úgynevezett “fehér csatornákra”.

A 13 gyógynövény különleges egyvelege fejleszti a koncentrációt és a kognitív funkciókat, javítja a megfigyelőképességet, az emlékezetet és a gondolkodást.

Bár sokan úgy tartják, hogy efféle étrend-kiegészítőkre csak az idősebb korosztálynak van szüksége a szellemi frissesség megőrzésére, agyserkentésre, memória javítására, mi azonban előszeretettel ajánljuk a készítményt diákoknak és szellemi munkát végzőknek is, hiszen a koncentráció javítására nekik is nagy szükségük van.
 

Testmozgás

Régi bölcsesség, de nagyon is igaz, hogy a szellemi fáradtságra a fizikai aktivitás a legjobb gyógymód. Amikor mentálisan már teljesen kimerültél, próbáld ki, hogy elmész egyet kocogni, edzeni, vagy akár csak kiszellőzteted a fejed egy tempósabb séta keretében. Rövidesen úgy érzed majd, mintha kicseréltek volna, felélénkülsz, tele leszel energiával és szellemileg is sokkal kipihentebbé válsz.

Ezért ha szellemi munkát végzel, nagyon fontos, hogy a mindennapjaidban szerepet kapjon a mozgás is, hiszen nemcsak a testednek, hanem az elmédnek is nagy szüksége van rá. A sport nem csupán az izmaidat tartja karban és az állóképességedet fejleszti, de a koncentrációs képességet is javítja.

Ha lehetőséged van rá, a munkát vagy a tanulást is szakítsd meg időnként egy kis mozgással. Óránként kelj fel és járkálj, vagy végezz pár tornagyakorlatot öt percen keresztül. Meglátod, hogy sokkal jobban felfrissülsz majd, mintha megittál volna egy sokadik kávét.

Zenehallgatás

Ha teheted, hallgass meditációs vagy klasszikus zenét munka vagy tanulás közben, hiszen ez is segít a koncentrálásban. Ha fejhallgatót használsz, még a környezeti zavaró zajokat is kiszűrheted.

Miután pedig minden kötelező feladattal végeztél, nézz körül áruházunk kínálatában is!
 
Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák.
Tartalomhoz tartozó címkék: Agyserkentő

Keresés