Barion Pixel
A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

money-transactions

Természetes, de hatásos gyógynövények betegségekre

2020. 09. 20. 16:35:12
A mai, modern kor szülötteként igen nehéz elképzelni, hogy valaha nem léteztek olyan számunkra alapvető dolgok, mint például a gyógyszerek. Bizony, körülbelül a múlt század közepéig még nem volt gyógyszeripar és gyógyszergyár sem. Helyettük azonban ott volt a természet patikája, a gyógynövények betegségekre gyakorolt pozitív hatásai pedig gyakorlatilag már az ókor óta ismertek.
Gyógyító gyógynövények
 

Élet egy régmúlt világban

A különféle betegségek már az emberiség születése óta velünk vannak. Ahogy napjainkban, régen sem volt mindenkinek erős immunrendszere és őseink is jól ismerték a megfázást, az influenzát, a mozgásszervi fájdalmakat, a reumát, még ha akkoriban nem is tudták pontosan megnevezni őket. Nem beszélve a súlyos és fertőző betegségekről, amelyek többször is okoztak világjárványt.

Azonban még ezekben az egészségügyileg “fejletlen” időkben is volt mód arra, hogy valaki felgyógyuljon egy-egy megbetegedésből. Hogy hogyan? A gyógynövények segítségével. Őseink még sokkal szorosabb kapcsolatban álltak a természettel: jól ismerték az erdők, mezők növényeit, és pontosan tudták, hogy melyiknek milyen pozitív hatásai vannak.

Ha valakinek megfájdult a feje, a foga, netalántán náthás lett vagy köhögéstől szenvedett, akkor csak összeszedték a kezeléshez szükséges növényeket, amikből készülhetett főzet, tea, de akár kenőcs is. A belső nyavalyák mellett azonban a külső sérüléseket, gyulladásokat, fekélyeket is sikeresen gyógyították a természetben fellelhető “orvosságokkal”.
 

A mai ember miért nem használ gyógynövényeket betegségekre?

Amikor fellendült a gyógyszeripar, az emberek egyre inkább elfordultak a természetes módszerektől. Hisz mégis miért szánnának időt és energiát arra, hogy begyűjtsék, majd feldolgozzák a gyógynövényeket, hogyha elegendő elballagni a legközelebbi patikáig, és bekapni egy-két tablettát, ami sokkal gyorsabb megoldást ígér?

Persze a gyógyszerekben lévő káros anyagokról és azok lehetséges mellékhatásairól már annál kevesebb szó esik…

Ráadásul a tudósok folyamatosan új alkotóelemekkel kísérleteznek, amiknek a szervezetre gyakorolt hosszú távú hatásait csak évtizedek múlva fogjuk megtudni. Ezzel szemben az emberiség évezredek óta használ gyógynövényeket betegségekre, így ezeknek a hatásairól már sokkal több tapasztalat áll rendelkezésünkre. Mindemellett a természetes módszerek helyesen alkalmazva semmiféle káros mellékhatással nem járnak, és ma már nem szükséges otthon előállítani őket, hiszen léteznek készen kapható gyógynövényes készítmények is.
Gyógyító gyógynövények
 

A természet ősi ereje modern köntösben

Bár akadnak olyan lelkes természetrajongók, akik még ma is maguk gyűjtögetik a gyógynövényeket, és különféle szereket készítenek belőlük, a többségnek azonban sem szakértelme, sem ideje nincs ilyesmihez. Szerencsére nekik sem kell lemondaniuk a természet csodáiról, hiszen a gyógynövényes készítmények beszerzésének lehetősége ma már bárki számára adott.

Ha például ízületi fájdalmak gyötörnek, akkor a “szokásos” gyógyszerek helyett választhatod a ReFlex ízületvédő kapszulát is, ami 14 egymás hatását támogató gyógynövény erejével enyhíti a gyulladást, és csillapítja a fájdalmat. A tibeti orvoslási módszerek alapján előállított készítmény kizárólag a természet erejével segít kezelni a problémát.
Akik már kipróbálták ezeket az alternatív gyógyászati módszereket, azok többsége arról számol be, hogy igencsak hatásos volt a gyógynövények betegségekre való alkalmazása.
 
Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák.
Tartalomhoz tartozó címkék: Gyógynövények

Keresés