Barion Pixel
A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

money-transactions

5 tipp, hogy elkerüljön az influenza

5 tipp, hogy elkerüljön az influenza

Bár a megfázásért és az influenzáért mindenki a vírusokat okolja, nem csak ezek jelenlétére van szükség ahhoz, hogy a betegségek  kialakuljanak. Amikor az időjárás hidegre fordul, testünk könnyen áthűl, ilyenkor pedig a szervezet ellenálló-képessége is csökken. A kórokozók kapva kapnak az alkalmon, támadásba lendülnek és játszi könnyedséggel áttörnek a meggyengült védelmi rendszeren. 

 

Néhány egyszerű lépéssel viszont hozzájárulhatunk ahhoz, hogy az immunrendszerünk jobb formában legyen mint valaha, és ezúttal mi kerekedjünk felül,  ne pedig a vírusok!

 

1) Réteges öltözködés

Amikor az időjárás a bolondját járatja velünk, és télen tavaszias meleggel, tavasszal pedig fogvacogtató hideggel lep meg, könnyen megesik, hogy nem a megfelelő öltözéket viseljük. Sokan elkövetjük azt a hibát, hogy reggel alaposan beöltözünk, napközben azonban magasabbra kúszhat a hőmérő higanyszála és könnyen megizzadhatunk, s ha nincs szerencsénk, meg is betegszünk. A legjobb, ha rétegesen öltözködünk: a testünkkel közvetlenül érintkező ruhadarab lehetőleg pamutból készüljön, jól szellőzzön és nedvszívó legyen, így csökkenthetjük a megfázás esélyét. Az ezt követő réteg meleg ruhából álljon, ami képes megtartani testünk melegét, majd erre kerüljön a helyesen kiválasztott kabát. Fontos, hogy ha megizzadunk vagy megázunk, mielőbb öltözzünk át!

 

2) Pihentető alvás

A pihenésre és a megfelelő minőségű alvásra nagyon fontos lenne elég időt fordítanunk, hiszen ez is nagyban hozzájárul az erős immunvédelemhez és a szervezet regenerálódásához. Aki nem alszik eleget, gyakran találkozik koncentrációs-nehézséggel és a szellemi teljesítménye is jelentősen romlik, nem beszélve az ingerlékenységről és a reakcióidő megnövekedéséről. Ezen kívül általában betegesebbek is azok, akik nem pihennek annyit, amennyire szükség lenne. Amikor megbetegszünk, szervezetünk ösztönösen igényli a pihenést, és az orvosok sem véletlenül hangsúlyozzák az ágynyugalom fontosságát, amikor valamilyen vírus ledönt a lábunkról.

 

3) Alapos és gyakori kézmosás

A kézmosás fontosságát sokan alábecsülik, pedig akár egy hetekig elhúzódó, kellemetlen fertőzést is kivédhetünk vele. A hozzáértők szerint a legjobb az lenne, ha hazaérkezés után (miután levettük a kabátunkat és a cipőnket) rögtön sietnénk kezet mosni. Bár logikus, mégis kevesen tudják, hogy testünk kórokozókkal folytatott küzdelme a bőr felszínén kezdődik, hiszen a nap során rengeteg tárggyal és emberrel kerülünk kapcsolatba, így kezünkön igen sok vírus és baktérium telepedhet meg. Ha nem mosunk kezet rendszeresen, a betolakodók könnyen bejutnak a szervezetünkbe, ha megdörzsöljük a szemünket és az orrunkat, vagy megérintjük a szánkat. 

 

4) Együnk egészséget!

A rendszeres gyümölcs- és zöldségfogyasztás egész évben fontos, de a téli időszakban még lényegesebbé válik, hiszen a megfelelő vitaminok bevitele nélkül immunrendszerünk legyengülhet, s így jobban ki lehetünk téve a fertőzésveszélynek. Próbáljunk meg napi rendszerességgel friss gyümölcsöt és zöldséget enni, hiszen ezek rendkívül jó természetes vitaminforrások! Ha pedig biztosra mennénk a legyűrhetetlen immunrendszerért, az iMU.18 prémium étrend-kiegészítőt kell bevetnünk, ebben ugyanis 18, egymás hatását támogató gyógynövény található, melyek együttes erővel stimulálják az immunrendszert. A gyógynövények különleges keveréke nem csak ellenállóbbá tehet a fertőzésekkel szemben, hanem betegség esetén hozzájárulhat a gyorsabb felépüléshez.

 

5) Sport télen is 

Elegendő lenne naponta mindössze 30 perc mozgást beépíteni a hétköznapokba, és máris jelentősen csökkenthető az influenza és a megfázás kockázata! Ráadásul nem csak az immunrendszerünknek kedvez, ha így teszünk, hanem sikeresen harcba szállhatunk a télen felszedett plusz kilókkal és nem utolsó sorban a hangulatunkat is kedvezően befolyásolhatjuk. A rendszeres sportnak köszönhetően javul az állóképességünk, fokozódik a teljesítményünk, nő az energiaszintünk és jobban érezzük magunkat a bőrünkben. Amellett, hogy jót tesz az immunrendszerünknek, az izmokat és a csontokat is erősíti, hozzájárul a méregtelenítéséhez és az emésztésre is kedvezően hat. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Immunerősítés

Keresés